Raid for video?

Publisert
Sist oppdatert

Heisann!Jeg driver en del med seriøs-amatør-videoredigering, og i det siste har spørsmålet om å sette opp lagrings-hardiskene (der jeg lagrer video, ikke har softwaren) i RAID. Det er RAID 3 eller RAID 5 jeg har funnet ut er den "beste" løsningen, men eventuelt hvem av disse? Vil det lønne seg med tanke på ytelse? Det er P-ATA disker jeg bruker. Vurderer også og sette opp 2*WD-Raptor disker (S-ATA) i Raid 0 der jeg skal ha programmvaren, for å få mere futt i denne. Har du noen kommentarer på dette?

MvhSvein

Datadoktoren svarer

Hei Dagens harddisker er så raske i forhold til dataraten du trenger for å redigere video, at de aller fleste som driver med dette, har erfart at det ikke er noe poeng med RAID lenger. Da tenker vi på striping av dataene over flere disker, for å øke hastigheten. Vi tar da utgangspunkt i at du jobber med DV-format, og ikke med ukomprimert video, som er en helt annen historie. Der er det ikke bare mulig, men helt nødvendig å bruke RAID for å kunne levere data. Men det faller altså utenfor denne sammenhengen.

Der hvor det også er behov for RAID-løsninger, er ved distribusjon av video, hvor mange brukere skal se samtidig på forskjellige videoer som ligger på de samme diskene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer