Rainbow Six: Raven Shield

Hvis du finner antiterrorstyrker fascinerende og drømmer om å tjenestegjøre i beredskapstroppen, er dette spillet uten tvil perfekt for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Rainbow Six-spillene har alltid vært det ypperste innen realistiske førstepersonsspill, der ett skudd dreper og du må ta hvert skritt med ytterst forsiktighet.

Raven Shield, det nyeste spillet i serien, lever definitivt opp til de klassiske forgjengerne, selv om det absolutt ikke er et spill for alle. Her kreves det tålmodighet, presisjon og forsiktighet – Quake-strategier fungerer ikke i Rainbow Six-universet.

For de som ikke er kjent med hva spillene handler om: Rainbow Six er de beste av de beste, en topptrent antiterrorstyrke hvis oppdrag går stort sett ut på å eliminere terrorister, frigjøre gisler og benytte seg av all slags tøff teknologi. Selv om actionelementet er en viktig del av spillet, er Raven Shield ikke minst et strategispill. Før hvert oppdrag må du nemlig planlegge hvilken rute lagene skal ta og hvilket utstyr du skal ha med deg. Underveis har du kontroll over dine lagkamerater, og kan blant annet be dem åpne dører og rense rommet for terrorister, mens du selv venter i fred og ro på at de gjør seg ferdig.

Ikke nok Tom Clancy

I likhet med Splinter Cell og Ghost Recon er også Rainbow Six basert på Tom Clancy’s bøker. I motsetning til de andre spillene er imidlertid bakgrunnshistorien mindre viktig her. Det er noen slemme nynazister som skal ta over verden, men vi bryr oss ikke så mye om det, spillet fokuserer først og fremst på selve oppdragene fremfor historiefortelling. Litt synd egentlig, Raven Shield ville nok vært enda mer komplett med en skikkelig historie man brydde seg om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer