RalliSport Challenge 2: XBoxens beste bilspill?

Et av spillene som imponerte oss mest på X03-konferansen var noe tilsynelatende så ordinært som et rallyspill. RalliSport Challenge 2 har imidlertid det som trengs for å feie konkurrentene av banen.

Publisert
Sist oppdatert

RalliSport Challenge, utviklet av svenske DICE (også kjent som Digital Illusions), var blant de flotteste spillene som ble sluppet samtidig med lanseringen av XBox. Nå har jo denne konsollen fått en god del bilspill i etterkant, men RalliSport Challenge står fremdeles igjen som et av de beste.

Det var jo ikke noen spesiell overraskelse at en oppfølger er på trappene, men likevel synes vi at det kommende spillet virker så bra at det fortjener oppmerksomhet.

Vi snakket med Patrick Bach, hoveddesigneren for RalliSport Challenge 2. Som mange husker, var ikke originalen det mest realistiske bilspillet i verden, men i følge DICE er del to langt mer virkelighetsnær. Til tross for den økte realismen, skal det fortsatt være lett å komme i gang med.

Bedre teknologi

Den grafiske siden av spillet er selvsagt langt mer detaljert enn før. Vi synes grafikken er rett og slett fantastisk, med ekstremt høy detalj på bilene (med flotte sanntids refleksjoner) og banene. Denne forbedrede teknologien har også en innvirkning på spillbarheten. Patrick Bach viste oss hvordan objekter langs banen som skilt, busker eller trær reagerer hvis bilen kjører i dem, og alle har sin egen fysikk og blir påvirket av bilens hastighet. Tiden da bilen din kunne stanses av en liten stein langs veien er definitivt forbi.Bilene har også fått en meget realistisk skademotor. Dørene og spoilerne faller av, ruter knuses, og bilene tilsmusses av gjørme eller snø. Alle enkeltdelene som for eksempel dører har også fått sin egen fysikk, slik at deres oppførsel blir mer realistisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer