RalliSport Challenge 2: XBoxens beste bilspill?

Et av spillene som imponerte oss mest på X03-konferansen var noe tilsynelatende så ordinært som et rallyspill. RalliSport Challenge 2 har imidlertid det som trengs for å feie konkurrentene av banen.

Publisert
Sist oppdatert

RalliSport Challenge, utviklet av svenske DICE (også kjent som Digital Illusions), var blant de flotteste spillene som ble sluppet samtidig med lanseringen av XBox. Nå har jo denne konsollen fått en god del bilspill i etterkant, men RalliSport Challenge står fremdeles igjen som et av de beste.

Det var jo ikke noen spesiell overraskelse at en oppfølger er på trappene, men likevel synes vi at det kommende spillet virker så bra at det fortjener oppmerksomhet.

Patrick Bach
Patrick Bach Vis mer


Vi snakket med Patrick Bach, hoveddesigneren for RalliSport Challenge 2. Som mange husker, var ikke originalen det mest realistiske bilspillet i verden, men i følge DICE er del to langt mer virkelighetsnær. Til tross for den økte realismen, skal det fortsatt være lett å komme i gang med.

Bedre teknologi

Den grafiske siden av spillet er selvsagt langt mer detaljert enn før. Vi synes grafikken er rett og slett fantastisk, med ekstremt høy detalj på bilene (med flotte sanntids refleksjoner) og banene. Denne forbedrede teknologien har også en innvirkning på spillbarheten. Patrick Bach viste oss hvordan objekter langs banen som skilt, busker eller trær reagerer hvis bilen kjører i dem, og alle har sin egen fysikk og blir påvirket av bilens hastighet. Tiden da bilen din kunne stanses av en liten stein langs veien er definitivt forbi.

Bilene har også fått en meget realistisk skademotor. Dørene og spoilerne faller av, ruter knuses, og bilene tilsmusses av gjørme eller snø. Alle enkeltdelene som for eksempel dører har også fått sin egen fysikk, slik at deres oppførsel blir mer realistisk.

Til slutt skal også bilene oppføre seg langt mer realistisk, og forskjellene fra modell til modell blir tydeligere.

Mer og større

RalliSport Challenge 2: XBoxens beste bilspill?

Størrelsesmessig er RalliSport 2 langt mer enn originalen. Det er flere spillmoduser, flere biler (over 40) og flere baner (over 90). Banene i seg selv er lengre enn i det første spillet, noen av de strekker seg over 15 km (i det første spillet var de knapt lengre enn 2-3 km). Det betyr gjerne en kjøretid på rundt 10 minutter.


Det vil være større variasjon banene i mellom. Det kommer for eksempel baner plassert i byomgivelser. Lokasjonene varierer fra Sverige og Storbritannia til Argentina og USA. Vi prøvde Sverige og Storbritannia-banene, der den første var snødekt og isbelagt, og den andre regntung og grå. Begge var ekstremt detaljerte, vi kunne til og med kjøre opp på bensinstasjoner og se navn på postkassene.

XBox Live-støtten er på plass, og vil la deg konkurrere mot spillere fra hele verden.

Designerne skrøt også av lyden i spillet, som er blitt drastisk forbedret. Det er klar forskjell på hvordan spillet høres ut avhengig av hvor kameraet er plassert. Det er også en nytt kamera fra innsiden av bilen, noe mange spillere har etterspurt. Og en bil med 500 hestekrefter høres nå virkelig ut som 500 hestekrefter!

Til slutt er replay-funksjonen også mye bedre, med muligheter for å justere hastighet på avspillingen.

RalliSport Challenge 2 var definitivt et av de beste spillene vi så i løpet av X03, og det var en glede å prate med utviklerne. Spillet kommer ut i løpet av første kvartal 2004, og vi kommer selvfølgelig tilbake med en anmeldelse da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer