Rallisport Challenge 2

Svenske DICE følger opp et av de beste bilspillene på XBox med en ny utgave som er et stort skritt fremover. Med unntak av et par små mangler, er dette nesten et perfekt bilspill.

Publisert
Sist oppdatert

Det første Rallisport Challenge-spillet ble sluppet samtidig med XBox, og fungerte som en nydelig grafikkdemonstrasjon av XBoxens kapasitet, samtidig som det var et meget kompetent rallyspill. Ikke minst takket være en svært underholdende flerspillermodus som forlenget spillets levetid betraktelig.

Vi fikk vårt første møte med oppfølgeren i fjor høst, og innså at dette spillet kommer til å bli noe helt eksepsjonelt. Og nå som vi har sittet med det ferdige produktet i noen uker, skjønner vi at DICE har for det meste levd opp til forventningene.

Fart og gjørme

Spillets fokus ligger et sted mellom ren arkadekjøring og mer realistisk simulering. Det er fremdeles svært enkelt å sette seg inn i bilenes kjøreegenskaper og det krever ikke mye erfaring til før du får kontroll over de fleste kjøretøyene i spillet. Samtidig er håndteringen av bilene mer realistisk fremstilt enn i det første spillet, og du får også muligheter til å justere bilenes detaljer, som dekktype, fjæring og så videre.

Rallisport 2 har ikke lisensierte baner eller førere, så designerne har tatt seg store friheter når det gjelder løpene og lokasjonene. Resultatet er flotte ruter langs snødekte landsbyer i Sverige, isbelagt ødemark i Canada, australske ørkenlandskap og engelske skoger. Det finnes flere banevarianter du kan velge mellom, avhengig av hvilken modus du spiller i: Fra vanlig tidsbasert rallykjøring, gjennom circuit-baner mot flere motstandere, til Hillclimb, med tøff oppoverbakkekjøring. Det er alt i alt rundt 90 baner med i spillet, selv om mange av disse er bare små variasjoner av samme rute. Likevel, mulighetene er store.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer