Rambus endelig på dynga?

Nå er det offisielt: Intels toppleder sier rett ut av samarbeidet med Rambus var et feilgrep, og har kostet firmaet flere hundre millioner dollar.

Rambus endelig på dynga?
Publisert

Konstellasjonen Intel og Rambus er en av de viktigste grunnene til at de fleste PC-produsenter verden over har hatt problemer det siste året.

Intel har ikke kunnet levere løsninger som markedet ville ha, til tross for rabatter til produsentene for å få ned prisene.

Intel har dessuten selv hatt problemer med å levere raske prosessorer i tilstrekkelige antall, men enkelte mistenker at dette egentlig var en dekkoperasjon. Alternativet var å sitte med store mengder raske prosessorer som det ikke var tilstrekkelig etterspørsel for i markedet.

Rambus ble for dyrt, for komplisert, brikkesettet som skulle støtte denne minneteknologien ble for komplisert og ikke minst de forretningsmessige forholdene ble for kompliserte. Rambus har saksøkt nærmest alle og enhver som er involvert i minneteknologi, med anklager om brudd på patentrettigheter og opphavsrett.

Mange vil hevde at oppførselen til Rambus i PCbransjen kan minne om kreftangrep i full spredning.

Også Intels toppleder uttalte nettopp til Financial Times, at de var misfornøyde med at Rambus ikke lenger hadde fokus på utvikling av teknologi, men prioriterte å samle inn avgifter fra andre selskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer