Spreadshirt

Rammet av dataangrep

Nettbutikk ber kundene bytte passord.

HACKET: Nettbutikken Spreadshirt, der kundene kan designe klesplagg og andre artikler, er blitt utsatt for et dataangrep. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HACKET: Nettbutikken Spreadshirt, der kundene kan designe klesplagg og andre artikler, er blitt utsatt for et dataangrep. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

«Ukjente gjerningspersoner med kriminelle hensikter har klart å få tilgang til serverne våre og informasjonen som er lagret der, noe som medfører mulighet for offentliggjøring av dette. Siden også kundeinformasjon har blitt kompromittert, ønsker vi å informere deg om denne hendelsen», advarer det tyske selskapet Spreadshirt.

Spreadshirt er en stor nettportal der kunder kan designe klesplagg og andre artikler med egne motiver og trykk.

Ifølge selskapet har angriperne fått tilgang til passordhaster lagret før 2014 og adresseopplysninger.

I en e-post sendt ut til kundene, skriver Spreadshirt at angriperne ikke skal ha fått tak i kundenes betalingsdata, men på informasjonssiden om angrepet skriver selskapet: «Dessuten er betalingsinformasjon for en mindre del av kundemassen rammet, nærmere bestemt kunder som har betalt via bankoverføring til Spreadshirt, Spreadshop eller TeamShirts, eller som har mottatt refusjon» og legger til:

«På dette punktet i undersøkelsene er det ingenting som tilsier at det har vært lagret kontoinformasjon for andre kunder på de hackede serverne.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer