Spreadshirt

Rammet av dataangrep

Nettbutikk ber kundene bytte passord.

HACKET: Nettbutikken Spreadshirt, der kundene kan designe klesplagg og andre artikler, er blitt utsatt for et dataangrep. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
HACKET: Nettbutikken Spreadshirt, der kundene kan designe klesplagg og andre artikler, er blitt utsatt for et dataangrep. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

«Ukjente gjerningspersoner med kriminelle hensikter har klart å få tilgang til serverne våre og informasjonen som er lagret der, noe som medfører mulighet for offentliggjøring av dette. Siden også kundeinformasjon har blitt kompromittert, ønsker vi å informere deg om denne hendelsen», advarer det tyske selskapet Spreadshirt.

Spreadshirt er en stor nettportal der kunder kan designe klesplagg og andre artikler med egne motiver og trykk.

Ifølge selskapet har angriperne fått tilgang til passordhaster lagret før 2014 og adresseopplysninger.

I en e-post sendt ut til kundene, skriver Spreadshirt at angriperne ikke skal ha fått tak i kundenes betalingsdata, men på informasjonssiden om angrepet skriver selskapet: «Dessuten er betalingsinformasjon for en mindre del av kundemassen rammet, nærmere bestemt kunder som har betalt via bankoverføring til Spreadshirt, Spreadshop eller TeamShirts, eller som har mottatt refusjon» og legger til:

«På dette punktet i undersøkelsene er det ingenting som tilsier at det har vært lagret kontoinformasjon for andre kunder på de hackede serverne.»

I kjølvannet av dataangrepet har selskapets IT-krisestab, i samarbeid med eksterne sikkerhetseksperter, undersøkt hendelsen grundig, og de kommer til å implementere ytterligere sikkerhetstiltak for å sikre at dette ikke skjer igjen, opplyser Spreadshirt. Politiet er også involvert.

Spreadshirt beklager at angripere har fått tilgang til personlige opplysninger og anbefaler kundene sine å endre passordet sitt. Det kan du gjøre via denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer