Rammet av datainnbrudd?

Nettsted lar deg søke på brukernavn for å se om datainnbrudd har rammet din konto.

DU OGSÅ? Mange nettsteder opplever datainnbrudd. Her kan du sjekke om din konto er blitt rammet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
DU OGSÅ? Mange nettsteder opplever datainnbrudd. Her kan du sjekke om din konto er blitt rammet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag ble Boxee.tv hacket, og dermed ble over 150 000 brukerkonti eksponert for allmennheten i en 800MB stor fil som distribueres rundtom i nettets mørke bakgater.

Detaljene inkluderer brukernavn, fødselsdato, IP-adresse og mer til. Merk at dette gjaldt brukere som har benyttet seg av forumet til Boxee, og ikke «vanlige» brukere som kun har brukt programmet.

Riktignok var passordene hashet (en funksjon som kjøres på passordet ditt for å generere en annen verdi som lagres i databasen, der det ikke finnes en funksjon som kan kjøres andre veien og dermed finne passordet), men tidligere innbrudd av samme type har vist at hackere i stor grad allikevel klarer å gjette seg frem til en del passord; særlig om de er av den enkle typen.

Les også: Ikke bruk disse passordene

Sjekk om du har blitt rammet

Nettstedet haveibeenpwned.com lar deg angi en epostadresse eller et brukernavn for å se om du er blitt rammet av slike datainnbrudd.

Tjenesten indekserer brukernavn/e-postadresser fra store, kjente datainnbrudd og gir deg raskt svar på om ditt brukernavn eller epostadresse er å finne i listene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer