Rammet av datainnbrudd?

Nettsted lar deg søke på brukernavn for å se om datainnbrudd har rammet din konto.

DU OGSÅ? Mange nettsteder opplever datainnbrudd. Her kan du sjekke om din konto er blitt rammet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
DU OGSÅ? Mange nettsteder opplever datainnbrudd. Her kan du sjekke om din konto er blitt rammet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag ble Boxee.tv hacket, og dermed ble over 150 000 brukerkonti eksponert for allmennheten i en 800MB stor fil som distribueres rundtom i nettets mørke bakgater.

Detaljene inkluderer brukernavn, fødselsdato, IP-adresse og mer til. Merk at dette gjaldt brukere som har benyttet seg av forumet til Boxee, og ikke «vanlige» brukere som kun har brukt programmet.

Riktignok var passordene hashet (en funksjon som kjøres på passordet ditt for å generere en annen verdi som lagres i databasen, der det ikke finnes en funksjon som kan kjøres andre veien og dermed finne passordet), men tidligere innbrudd av samme type har vist at hackere i stor grad allikevel klarer å gjette seg frem til en del passord; særlig om de er av den enkle typen.

Les også: Ikke bruk disse passordene

Sjekk om du har blitt rammet

Nettstedet haveibeenpwned.com lar deg angi en epostadresse eller et brukernavn for å se om du er blitt rammet av slike datainnbrudd.

Tjenesten indekserer brukernavn/e-postadresser fra store, kjente datainnbrudd og gir deg raskt svar på om ditt brukernavn eller epostadresse er å finne i listene:

Selv ikke undertegnede har sluppet unna – heldigvis er det kun på det aktuelle nettstedet jeg har brukt dette passordet.
Selv ikke undertegnede har sluppet unna – heldigvis er det kun på det aktuelle nettstedet jeg har brukt dette passordet. Vis mer


Finner du ut at brukernavnet eller passordet ditt har vært med i et datainnbrudd, anbefaler vi å sjekke at du ikke bruker det samme passordet andre steder, og at du sørger for å bytte overalt hvor du har brukt passordet i kombinasjon med brukernavnet/e-postadressen.

I den sammenheng trekker vi frem vår guide til LastPass; en tjeneste som ikke bare gjør at du kan lage unike passord for hvert nettsted, men som også tilbyr en sjekk der du raskt kan finne ut om du har brukt det samme passordet flere steder.

Les også:
Appene som holder styr på passordene
Hvor sikkert er passordet ditt?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer