Ransomware funnet på Mac

Populær filnedlastingsapp rammet. Heldigvis kan det fjernes om man er rask.

INFISERT: Mac-brukere som har lastet ned oppdateringen av Transmission i forrige uke, kan være infisert med ransomware. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
INFISERT: Mac-brukere som har lastet ned oppdateringen av Transmission i forrige uke, kan være infisert med ransomware. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år beskrev vi «ransomware» som noe av det skumleste å få på PC-en. Dette er en betegnelse på ondsinnede programmer som gjør endringer på PC-en og krever deg for penger for å rette opp.

Den verste varianten, og det som etter hvert har blitt synonymt med begrepet, er crypto-ransomware, som krypterer alle personlige filer på maskinen og krever deg et beløp for å få tak i nøkkelen som låser opp filene igjen.

Transmission for Mac infisert

For bare en uke siden ble den åpen kildekode-baserte filoverføringsappen Transmission oppdatert, for første gang på to år.

Transmission var for øvrig ett av 20 geniale gratisprogram for Mac da vi lagde en liste allerede i 2007.

Versjon 2.90 kom med flere nyheter, men dessverre også med ransomware innabords. Det er foreløpig usikkert hvordan dette har skjedd, og om versjonen på den offisielle nedlastingssiden også var infisert.

Da brukeren så installerte versjon 2.90 ble også skadevaren KeRanger installert.

Den venter i tre dager før den kontakter sitt kommandosenter, for deretter å kryptere private filer på brukerens maskin. Det inkluderer dokumenter, bilder, lyd, video, zip-filer, kildekodefiler med mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer