Rapsody - fleksibel mediespiller

Det dukker opp stadig flere portable mediespillere basert på flyttbare harddisker med stor kapasitet. Vi har testet Rapsody, som du kan montere selv.

Rapsody - fleksibel mediespiller
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i vår testet vi den første av denne nye typen mediespillere, fra Freecom. Du finner testen her. Den var på det tidspunktet annerledes enn noen andre mediespillere vi hadde testet, men nå har den fått følge av flere.

Dagens testobjekt har fått navnet Rapsody, og har mye til felles med Freecom. Begge er basert på 3,5-tommers harddisk, USB, og tilkobling til TV/skjerm/lydanlegg.

Bruksområdet er avspilling av musikk, video og visning av bilder, koblet til et eksisterende anlegg. I tillegg fungerer den som en vanlig ekstern harddisk.

Bruksmåten er også svært lik. Den kobles til PC og du overfører filer med dra-og-slipp til disken i mediesepilleren. Denne kan du organisere som du vil, med mapper i mapper etter behov. Så manøvrerer du i mappestrukturen med piltastene på fjernkontrollen og finner de filene du vil spille eller vise. Så er det bare å trykke start og stopp osv.

Her ser du skjermdumper av de viktigste menyene

Dette er altså spilleren for de som gjerne laster ned musikk og filmer, tar bilder og vil presentere disse i stua på TV/musikkanlegg – uten å måtte dra med seg PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.