PlayStation Plus

Raser mot Sony

PlayStation sperrer for muligheten til å stable medlemskap.

PLAYSTATION PLUS: Spillere er lite fornøyde med at de ikke får stablet PS Plus-gavekort. Foto: Igor Soban/PIXSELL/NTB
PLAYSTATION PLUS: Spillere er lite fornøyde med at de ikke får stablet PS Plus-gavekort. Foto: Igor Soban/PIXSELL/NTB Vis mer
Publisert

På tampen av mars avduket Sony sitt nye PlayStation Plus-tilbud for PlayStation 4- og PlayStation 5-spillere, som etter planen lanseres i Europa i sommer.

Nye PlayStation Plus vil bestå av tre ulike abonnementer, Essential, Extra og Premium, og gir blant annet brukerne tilgang til hundrevis av spill for en viss pris i måneden. Altså noe tilsvarende det tjenesten PlayStation Now byr på i dag.

Som en del av overgangen vil gjenstående måneder av PS Now-medlemskap automatisk bli konvertert til PlayStation Plus Premium. Og det uten ekstra kostnad.

Microsoft har et liknende tilbud for Xbox Live-brukere som får konvertert abonnementet sitt til GamePass.

PS Plus Premium

Ettersom dagens PS Plus og PS Now er rimeligere enn det kommende Premium-abonnementet, har flere spillere benyttet anledningen til å fylle på PlayStation-kontoen med flere måneder for å spare litt penger, men nå viser det seg at Sony har har sperret muligheten til å legge til flere PS Now- og Plus-gavekort på kontoene, skriver nettstedet PushSquare.

Spillere som forsøker dette blir møtt med feilmeldingen: «Gavekortet kunne ikke løses inn. Vennligst prøv igjen senere.»

I en e-post sendt fra PlayStations kundestøtteavdeling til en bruker, står det:

«Jeg har sjekket gavekortet og kontoen din og kan bekrefte at vi per nå har midlertidig deaktivert muligheten til å stable medlemskap på allerede aktive medlemskap for PS Plus- og PS Now-abonnementer. Det er kun midlertidig, og så fort vi vet noe mer vil vi informere spillerne våre. For mer informasjon om nyheter rundt lanseringen av våre nye tjeneste, kan du lese vår blogg.»

Nettstedet The Gamer skrev i april at PlayStation-spillere fyller på med flere år på PS Now-abonnementet sitt for å få rimeligere PS Plus Premium-medlemskap, og det er denne muligheten Sony tilsynelatende stanser.

Irriterte på Sony

En av årsakene til at spillere reagerer mot Sony, er at spillkonkurrent Microsoft ikke har blokkert en liknende mulighet for strømmetjenesten GamePass.

Både i kommentarfeltet til PushSquare og på spillforumet ResetEra raser PlayStation-spillere mot Sonys avgjørelse om å deaktivere muligheten til å stable gavekort.

«Så langt har dette vært en stor vits», skriver en misfornøyd spiller, mens en annen skriver at «jeg forventer at de går tilbake på dette, men det krever definitivt mer påtrykk».

Samtidig er det en rekke som reagerer på at selskapet så langt ikke har uttalt seg i saken.

Samtidig er det brukere som tar Sony i forsvar:

«Jeg tipper dette er en misforståelse og et problem med Sonys systemer. De forbereder den største tjenesteendringene i selskapets historie. Det kan ikke være lett å få til og feil vil forekomme», skriver en.

Sony har så langt ikke kommentert saken. Vi har kontaktet PlayStation i Norge for kommentar, men har i skrivende stund ikke fått svar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer