Rask CD-RW som ekstra "harddisk"?

Hastigheten på CD-RW har blitt vesentlig høyere i det siste, med 10x som den foreløpige topphastigheten. Vi har testet hvordan dette fungerer i praksis, som ekstra diskplass.

Rask CD-RW som ekstra "harddisk"?
Publisert

CD-RW har vært svært mye tregere enn CD-R, og platene har vært kostbare. Nå har det dukket opp en ny generasjon CD-brennere og plater som er i stand til å håndtere opptil 10x skriving. Problemet er tilgjengeligheten, det er fremdeles vanskelig for produsentene å tilfredsstille etterspørselen av plater. Mesteparten av produktene går til leverandørene av CD-RW-brennere, som nå alltid leverer en eller to CD-RW-plater med de raskeste CD-brennerne.

Ved den ordinære testingen av CD-brennere har vi ikke testet hvordan direkte skriving til CD-RW-plater fungerer. Vi har hittil bare testet brenning av CD-RW på samme måte som CD-R, men dette vil vi etter hvert endre på.

Som en forsmak har vi testet tre av de raskeste CD-brennerne i vår test, med Adaptec DirectCD. Alle tre brennerne er spesifisert som 10x brennere, som i teorien skulle gi en maks overføringshastighet på 1.500 KB/sekund.

Hvordan vi testet

Vi brukte både vårt egenutviklede testprogram som vi bruker både når vi tester skrive- og leseytelse på harddisker, og for å måle leseytelsen på CD/DVD-ROM.

Vi målte skriveytelsen på en 200 MB fil fra en blank, nyformatert CD-RW-plate. Resultatet presenteres både som graf og som en gjennomsnittsverdi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer