Rask etikettskriver fra Dymo

Etiketter er praktisk og arbeidsbesparende. Dymo har flere varianter av skrivere for å håndtere disse, vi har testet en lynrask liten sak LW330 Turbo

Rask etikettskriver fra Dymo
Publisert
Sist oppdatert

Etiketter og merkelapper er praktisk, og bruksområdene er omfattende. Fra private samlere eller dyrkere av orden og oversikt, til klubber, foreninger og organisasjoner. Dessuten er det svært mange situasjoner i alle typer næringsvirksomhet hvor en rask etikett eller hundre er er mer enn nyttig.

Å bruke PC til etikettutskrift er nærliggende, når man ikke er fornøyd med strimler og knotete småmaskiner. Mange skriver ut etiketter på A4-ark i sin vanlig laser eller blekkskriver. Det er greit når man skal ha ut mange av samme type, men mindre praktisk når man skal ha ut noen få. For ikke å snakke om når man skal skrive ut videre på etikett-ark som allerede har blitt tatt i bruk, og man skal begynne utskriften midt på arket et sted...

En egen etikettskriver koblet til PCen er derfor en mye bedre løsning, særlig en som håndterer forskjellige bredder og formater.

Tre varianter

Dymo har forskjellige utgaver som ser svært like ut, men i forskjellige farger. Den største forskjelle ligger i hastigheten, de skriver ut med henholdsvis 8, 16 eller 32 etiketter typisk pr minutt. Dermed er du nede i et par sekunder pr etikett for den raskeste.

Også håndteringen av formater er forskjellig, den minste håndterer maks 40 mm bredde og 7 forskjellige formater, mens de andre støtter 59 mm bredde og 14 formater.

Alle modellene bruker termisk skriveteknikk med en oppløsning på 300 dpi, og du unngår dermed søl med toner eller blekk. Til gjengjeld blir etikettene dyrere...

Mange muligheter

Etikettskriveren kan fungere sammen med andre programmer, skreddersydd for det aktuelle bruksområdet. Dette kan være utskrift av navneskilt for besøkende eller kursdeltakere, identifikasjonslapper ved innregistrering av enheter til reperasjon osv. Disse bruksområdene krever ikke spesialprogrammering, bare at skriveren og etikettformatet defineres i den aktuelle programvaren.

Ellers kan man skrive ut fra Word og Outlook, etter å ha installert støtteprogrammene som følger med her. Da er det bare å trykke på ikonet som installeres på verktøylinjen, så dukker adressefeltet automatisk opp klart til utskrift i en kontrollboks.

Det følger også med et eget program, hvor du kan designe dine egne etiketter. Her finner du støtte for strekkoder etter forskjellige standarder, og muligheter for import av grafiske elementer som logoer, bilder osv.

En artig finesse er støtten for video. Rigger du opp et webkamera eller et DV-kamera, kan du se bildet i et vindu i etikettprogrammet. Så kan du fange dette som stillbilde og skrive ut på etiketten. Dermed kan du lage ettiketter med både navn og bilde av besøkende eller deltakere osv.

Rask etikettskriver fra Dymo


Etikettene kommer på rull, og det er veldig enkelt å skifte. Lokket åpnes, den ene siden på holderen trekkes av og ny rull settes på. Så er det bare å sette på siden av hlderen, legge den i støtten og sette tuppen på etikett-strimmelen på baksiden av spalten. Så trekkes den automatisk frem.

Hastighet og kvalitet

Utskriftshastigheten varierer, og er avhengig av hvor mange og kompliserte elementer det er på etiketten. Er det både tekst, bilde og strekkode tar det flere sekunder, men med bare tekst tar det bare 2-3 sekunder pr etikett.

Kvaliteten på tekst, strekkode og andre enkle grafiske elementer er glimrende, siden oppløsningen er 300 dpi. Bilder og mer avansert grafikk er ikke fullt så flott, siden det er sparsomt med gråtoner. I stedet blir bildet rastrert, og resultatet ser heller ut som om oppløsningen var 72 dpi. Men på litt avstand fungerer det utmerket.

Pris og forbruk

Selve skriveren koster 2 190 kroner eks mva (2 715 kroner inkl mva) for den raskeste Turbo-utgaven. mens de rimeligere utgavene koster henholdsvis 1 650 kroner (2 046 inkl) og 1790 (2 220 inkl) eks. mva.

Etiketter for termisk skriving er vesentlig dyrere enn etiketter beregnet på lasere eller blekk. Pisene varierer med format og størrelse og strekker seg fra noen øre for de minste og opp til et par kroner pr etikett for de største formatene.

Mer info finner du hos Dymo.

Vi fikk låne etikettskriveren hos EET.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer