Rask nok linje til IP-telefon?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg lurer på om jeg skal bytte til IP telefoni? Jeg har en 2 MB. linje, men er ikke helt sikker på om dersom man skal bruke IP telefoni, om man trenger en reskere linje? Er kvaliteten like bra som vanlig fasttelefon? Haakn

Datadoktoren svarer

Hei

Linjen din er rask nok, IP-telefoni bruker typisk ikke mer enn 64 Kbit. Spørsmålet er hva annet du bruker linjen til, og om hvordan ruteren og adapteret til IP-telefoni er koblet.

Noen leverandører bruker adapter som sitter rett etter ruteren, hvor du kobler til andre enheter på lokalnettet ditt. Adapteret prioriterer så IP-telefoni-pakkene etter beste evne.

Andre leverandører kobler adapteret til en av portene på ruteren, slik at det er ruteren som fordeler pakkene. Da vil telefonforbindelsen kunne lide under mye annen trafikk, hvis ikke ruteren har støtte for prioritering av IP-telefoni.

Dette er som regel ikke noe problem hvis du ikke har stor annen aktivitet på linjen.

Kvaliteten på lyden kan variere, men for de fleste er det stort sett bra nok. Det viktigste argumentet for IP-telefoni er prisen, ikke lydkvaliteten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer