Raske minneplugger - en bløff?

Minneplugger finnes i mange utgaver, er de virkelig så raske som det påstås?

Publisert
Sist oppdatert

For et par uker siden kjøpte vi en ny minneplugg som skulle brukes i stedet for harddisk, for avspilling av samples i forbindelse med bruk av virtuelle instrumenter (VST). Aner du ikke hva dette betyr finner kan du lese vår artikkel om dette her.

Hastighetene på minnepluggene er ikke lenger så langt under det du oppnår med en ekstern harddisk, hvis man skal stole på leverandørene. Spesifikasjonene på vår Corsair FlashVoyager var oppgitt til 27 MB/sek skriving og 34MB/sek lesing, og det var jo hyggelige tall.

Men stemte de? Kollega Loftås hadde ikke oppnådd de spesifiserte tallene i sin test av en påstått rask plugg. Vi bestemte oss for å teste både Corsair FlashVoyager og noen andre plugger vi hadde liggende.

Ikke som lovet

Minneplugger har i stor grad erstattet CDer når vi i pressen mottar bilder, informasjon og annet materiale på pressekonferanser og lignende arrangementer. De fleste sender heldivis slike data over nett som vedlegg, men man blir jo sittende med noen minneplugger etter hvert. Man kjøper jo også selv en plugg i ny og ne når det trengs.

Vi plukket ut en 2 GB fra Toshiba, en 4GB SanDisk Cruzer (fra tilbudskassa på Clas Ohlson), en ultrakompakt 8 GB fra Kingston (den ligger alltid i lommeboka sammen med myntene) og altså vårt nyinnkjøpte fartsmonster fra Corsair.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.