Raskere disk med Windows 2000?

Microsoft anbefaler Windows 2000, mange PC-produsenter anbefaler det og mange IT-ansvarlige stemmer i. Vi har begynt å teste ytelsen på forskjellig maskinvare, for å se om dette gir gode grunner til å oppgradere fra Windows Me.

Raskere disk med Windows 2000?
Publisert

I forbindelse med testing av et raskt kontrollerkort for de nyeste og raskeste harddiskene, installerte vi Windows 2000 i tillegg til Windows Me, på den samme PCen.

Så kjørte vi de samme ytelsestestene på harddisken under begge operativsystemene.Samtidig mottok vi et eksternt kabinett for harddisker, som kobles til PCen med FireWire. Her gjorde vi også ytelsestestene både under Windows Me og Windows 2000.

Raskere på det meste

Vårt testprogram er utviklet for Windows 9x, og rapporterer derfor ikke CPU-forbruket korrekt. Derfor har vi ikke tatt med denne parameteren i testen. At Windows 2000 generelt utnytter prosessoren langt bedre enn Windows 9x er en annen sak. Men dette kommer definitivt også håndtering av harddisker til gode.

I tabellen under ser du resultatet av testene av kontrollerkortet Promise 100 med testvinneren 46 GB IBM 75 GXP under Windows Me og Windows 2000. Leseytelsen er noe lavere, men på alle de andre områdene er Windows 2000 klart bedre og totalt sett en vinner.

I tabellen under ser du resultatet av testene av den eksterne boksen for EIDE-disker i de to operativsystemene. I boksen satt det den samme disken, en 46 GB IBM 75 GXP.Her var også leseytelsen lavere, men spesielt skriveytelsen, både målt separat og i kombinerttesten, vesentlig bedre. Konklusjonen er uansett klar: Windows 2000 gir i de fleste praktiske sammenhenger bedre diskytelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer