Raskere harddisk med ny driver?

Intel har nettopp lagt ut nye harddisk-drivere for sine siste hovedkort. Du får raskere disk, men ikke helt gratis. Vi har testet den nye driveren mot den gamle.

Raskere harddisk med ny driver?
Publisert

Det finnes tallrike tips og triks som skal gjøre maskinvaren din raskere. Noen ganger har en liten detalj svært dramatisk effekt, som å slå på DMA i egenskaper for harddisken. Dette kan du lese mer om i 2317">denne artikkelen.

I de fleste andre tilfeller er det oftest snakk om helt marginale forbedringer, gjerne i sammenheng med helt spesielle typer programmer som spill, eller sanntidsprogrammer som harddiskopptak og lydmiksing. For vanlig allsidig bruk er det sjelden behov for de kryptiske inngrepene, siden du fort bruker mer tid på å "tweake" enn du sparer i bruk. Vi har samlet de beste tipsene i 662">denne artikkelserien.

Nye drivere

Likevel er det noen ganger mulig å øke ytelsen i deler av det komplekse systemet som en moderne PC er. Da er det snakk om å fordele systemresurser som tidsluker og minnebufring. Dette håndteres i stor grad av brikkesettet, og Intel har nylig sluppet enn oppdatering av driverne til dette. Det er i første rekke en forbedring av ytelsen på håndtering av Ultra ATA harddisker, men driveren skal også gi generelt bedre ytelse i systemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer