Raskere Internett - uten reklame

Hvis du har surfet en del, har du sikkert lagt merke til at det kan ta tid å få med seg reklamen på kommersielle nettsteder. @Guard er et program som luker ut reklame på nettet, så du slipper å vente på overføring av annonsene.

Raskere Internett - uten reklame
Publisert

Dette lille programmet blir levert av programvarehuset WRQ og kan lastes ned fra deres Internett-side i USA. Programmet koster bare ca 30 dollar, og det er mulig å hente en gratis prøvelisens som varer i 30 dager.

Teknologien programmet bruker for å filtrere bort reklamen er relativt enkel. De fleste nettsteder som tilbyr annonsering på Internett, bruker annonsesystemer fra eksterne firmaer. Dette gjøres både for å få en god håndtering av annonsene og for å kunne telle nøyaktig hvor mange ganger en annonse blir vist og eventuelt klikket på. Dette er svært viktig informasjon både for annonsørene og webstedet selv.

Når du leser en webside på et kommersielt nettsted, kommer selve innholdet (f.eks. tekst og grafikk) som regel fra nettstedets egen webserver, mens annonsene kommer fra en egen annonse-server til firmaer som NetGravity og DoubleClick.

Bruken av annonse-servere er også hemmeligheten bak @Guard, der de mest kjente annonse-serverne er registrert i programmet. Hver gang @Guard ser at en webside inneholder grafikkfiler fra en registrert annonse-server, lar den være å laste ned annonsen, og du sparer tid!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer