Raskere kamera med raskere minnekort?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Digitalkameraet mitt er ganske tregt å starte. Jeg ser nå at det har kommet veldig raske minnekort på markedet - betyr det at kameraet mitt blir raskere å starte dersom jeg kjøper et slikt et?

Hilsen Merete

Datadoktoren svarer

Hei,

Vi har skrevet om raskere minnekort i denne artikkelen. Men det du egentlig spør om er det ikke noe enkelt svar på.

Når du slår på et digitalkamera, er min erfaring at deler av oppstarten tar lengre tid hvis du har et stort minnekort med mange bilder på, siden operativsystemet i kameraet må registrere dette for å kunne allokere lagringsplass for nye bilder. Men mye av oppstartstiden er knyttet til oppstart av kameraets egne interne prosesser. Hvor mye varierer svært mellom fabrikater og modeller, og nye kameraer pleier å være raskere enn eldre.

Ved overføring av data fra det interne bufferminnet til minnekortet, spiller hastigheten på minnekortet til en viss grad inn. Men dette avhenger like mye av elektronikken i kameraet, og varierer meget mellom kameraene. Det er mest merkbart med virkelig store filer i råformat, på de kameraene som støtter dette. På mindre kameraer som bruker jpg-format er det knapt merkbart.

Du finner en stor test av dette her.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer