Raskere og mer stabil Windows 98

Her er en enkel (men godt gjemt) metode for å ta tilbake kontrollen over Windows 98 hvis du opplever at maskinen blir ustabil og treg.

Publisert

Hvis du synes Windows 98 går i tregeste laget, kan det være på tide å sjekke hva som skjer "under panseret" og finne ut hvilke programmer Windows egentlig starter når du starter maskinen. Typiske problemkandidater er drivere eller små residente programmer som ikke strengt tatt er nødvendig, og som fyller opp minnet og krasjer mot andre programmer som du virkelig har behov for.

Løsningen ligger i et lite program som heter Systemkonfigurasjon. Dette programmet lar deg kontrollere nøyaktig hva Windows starter, og hvis du gjør noe galt, er det enkelt å rette feilen etterpå. Vi har hatt flere maskiner i redaksjonen som har blitt betydelig raskere og mer stabile når vi har fjernet unødvendig rusk og rask.

Problemet har så langt vært at det også er mulig å starte residente (programmer som ligger "usynlig" i minnet) via registerfilen. Registerfilen er en slags database som kontrollerer det aller meste av Windows-miljøet. Denne filen er svært vanskelig (og risikabel) å redigere, men de aller tøffeste kan gjøre det ved å klikke Start/Kjør, skrive Regedit og trykke Enter. Vi anbefaler det ikke. Et mye bedre alternativ er å bruke programmet Systemkonfigurasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer