Raskere RAM fra NEC

I oktober kommer NEC med sin forbedrede utgave av SDRAM. Det kan gi PCen en økning i RAM-ytelsen på hele 25%. Det beste av alt er at den er kompatibel med eksisterende SDRAM slik at du kan bruke den i din gamle PC. Selv om du kan bruke de nye RAM-brikkene må du ha en egen VC-minnekontroller på hovedkortet for å oppnå ytelsesøkningen.

Raskere RAM fra NEC
Publisert

NEC kaller den nye teknologien for VCM som er en forkortelse for Virtual Channel Memory. SDRAM (Synkron dynamisk RAM) har vært på markedet en stund og er helt dominerende i PCer med Pentium II og nyere Pentium-baserte maskiner.

Tilgjengelig for alle

NEC har gjort VCM-teknologien tilgjengelig for alle de andre produsentene uten lisenskostnader. Det lover godt for forbrukerne, siden det vil medføre at alle kan nyte godt av hastighetsøkningen til fortsatt meget lave RAM-priser. NEC er allerede i gang med produksjonen av de først 64 Mbit brikkene, og de forventer at volumleveranser vil starte i oktober.

Denne gangen er det kjernen som forbedres

NEC har innført ekstra kommunikasjonslinjer mellom hukommelsen og PCen. Det betyr at den er i stand til å forberede flere minneoperasjoner i en separat kommunikasjonskanal mens den leser eller skriver til en annen del av minnet. Disse ekstra kommunikasjonskanalene kan innføres uten at brikkestørrelsen øker med mer enn 5%.

Neste stopp 143 MHz

Vi har nylig fått en økning i båndbredde fra 66 til 100 MHz i de nye 440BX-baserte PCene med Pentium II 350 og 400 MHz. De nye VCM-brikkene til NEC støtter hastigheter på opp til 143 MHz. Mange 440BX-baserte hovedkort har allerede i dag støtte for 133 MHz buss. Med moduler basert på NECs nye rambrikker blir denne hastigheten mye lettere å oppnå. Det eneste som gjenstår er å se om NEC får Intel med på denne satsningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.