Raskere trådløst nett

Mange har problemer med ytelsen på sitt trådløse nett. Vi har noen gode tips.

Publisert
Sist oppdatert

Ettersom behovet for nettverk og internettilgang sprer seg til flere og flere rom i de tusen hjem (samt en og annen hytte), viser det seg også at løsningen for mange er det trådløse nettverket.

Med et slikt slipper far å legge opp metervis med ukledelig grå kabel, og lillesøster kan holde venneflokken oppdatert med den bærbare fra badet når neste familiekrise setter inn.

Men trådløse nettverk er heller ikke uproblematiske. For det første er hastigheten langt lavere enn et sunt kablet nettverk, og for det andre krever det større kunnskaper (eller mer flaks) dersom du skal holde det kryptert, sikret og i god form - uansett hva din lokale nettverkspusher har fortalt deg.

Når det gjelder sikkerheten har vi allerede skrevet denne artikkelen, men vi har altså også dette med å få det til å fungere optimalt. Og her har vi altså noen kjappe tips.

Men først, litt grunnleggende kunnskap.

IEEE 802.11

Denne catchy overskriften betyr at vi skal ta en rask kikk på de forskjellige standardene vi finner innen trådløs nettverksteknologi. Vanlige trådløse nettverk har flere navn, ofte forkorter vi det til WLAN eller WiFi, men det er den samme standarden vi snakker om: IEEE 802.11.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer