Raspberry 3 er lansert

Raskere, og for første gang kommer den med innebygd støtte for trådløse nett og Bluetooth.

KREDITTKORT-PC: Raspberry Pi 3 er ikke større enn et kredittkort, koster 35 dollar, og kan brukes til PC, mediesenter (som Kodi på bildet) og en rekke andre ting. Foto: DINSIDE
KREDITTKORT-PC: Raspberry Pi 3 er ikke større enn et kredittkort, koster 35 dollar, og kan brukes til PC, mediesenter (som Kodi på bildet) og en rekke andre ting. Foto: DINSIDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mikrodatamaskinen Raspberry Pi har vært en gedigen suksess helt siden den første utgaven så dagens lys for over fire år siden. Bare den første versjonen solgte i mer enn 4,5 millioner eksemplarer - første året. Det er kanskje ikke så rart, datamaskinen kostet - og koster fortsatt bare 35 dollar, og den kan brukes til alt fra overvåkingssystemer til mediesentre.

LES OGSÅ: Ny PC til 600 kroner?

Stor oppgradering

Nå er den fjerde Raspberry Pi-utgaven på vei til forhandlerne, og den har fått navnet Raspberry Pi 3. Den største nyheten fra forrige generasjon er at støtte for trådløse nett (802.11n) og Bluetooth 4.0 nå er integrert i selve datamaskinen.

Den andre nyheten, som heller ikke er uvesentlig, er at den firekjernede ARM-prosessoren har fått økt klokkehastighet fra 900MHz til 1,2GHz, og fått støtte for 64-bits operativsystemer. Klokkehastigheten på grafikkprosessoren er også økt fra 250 til 400MHz.

Ifølge produsenten skal den totale ytelsesforbedringen være på inntil 50 prosent, noe som må sies å være en betydelig forbedring.

Fortsatt har datamaskinen fire USB-porter, MicroSD-kort for operativsystem/programmer/lagring, en 100Mbit-ethernet-kontakt for kablet nettverk, minijack lydutgang - og sist, men ikke minst, samme prislapp som på forgjengeren - 35 amerikanske dollar (rundt 305 kroner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer