Raspberry Pi: Verdens minste mediesenter?

Og kanskje også verdens billigste PC. Helt til den når Norge, vel å merke.

DET NØDVENDIGSTE:  Raspberry Pi er en datamaskin i miniatyr, og selv om den ikke kan gjøre alt, kan den gjøre overraskende mye. Nærmest kamera ser du blant annet minnekortet (midt i bildet), mens micro-USB-kontakten som tar imot USB-laderen er lokalisert til høyre for minnekortleseren. Foto: Øivind Idsø
DET NØDVENDIGSTE: Raspberry Pi er en datamaskin i miniatyr, og selv om den ikke kan gjøre alt, kan den gjøre overraskende mye. Nærmest kamera ser du blant annet minnekortet (midt i bildet), mens micro-USB-kontakten som tar imot USB-laderen er lokalisert til høyre for minnekortleseren. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du har behov for å visualisere hvor langt det er mellom et produkt helt uten design, og et gjennomdesignet produkt, kan du først se på bildet over, og så kan du ta en kikk på for eksempel Apple TV.

Å si at forskjellen er slående er som å si at en barnevogn er en bil fordi den har fire hjul. Likevel, du bør prøve å ignorere utseendet til Raspberry Pi, den bittelille minidatamaskinen du ser på bildet over. Den består rett og slett bare av de aller mest nødvendige komponentene, og kommer ikke engang med deksel.

Har nesten alt

For rundt 200 kroner (uten frakt, moms og ekspedisjonsgebyr - se mer om dette i konklusjonen) får du likevel en pakke som kan kjøre diverse mini-versjoner av Linux-operativsystemet, og som Innholdsfortegnelse:

  1. Har nesten alt
  2. Tunga rett i munnen under installering
  3. Fungerer med XBMC-app
  4. Spiller ikke absolutt alt
  5. En slags konklusjon
på innsiden, som forsåvidt også er utsiden, har blant annet en 700MHz ARM-prosessor, 256MB arbeidsminne, dedikert videoprosessor, lydutgang (3.5mm), to USB-porter, videoutganger (HDMI og RCA), plass til minnekort og naturligvis Ethernet-kontakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer