Reagerer: - Bedt om endringer

Møbelgiganten Ikea ut mot skrekkspill.

KREVER ENDRINGER: Ikea ønsker at spillutvikler Jacob Shaw endrer på spillet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KREVER ENDRINGER: Ikea ønsker at spillutvikler Jacob Shaw endrer på spillet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder spillnettstedet Kotaku, som skriver at Ikea skal ha reagert på at spillskaperen har kopiert butikkene deres.

Ifølge spillnettstedet skal likheten være slående.

Spillnettstedet skriver videre at logoen, møblene og de ansattes bekledning minner om det man selv ser i Ikeas butikker.

Møbelgigantens advokater skal ha uttalt at «spillet maler et bilde av at handlingen utspiller seg i en Ikea-butikk», mens skrekkspill-skaperen forteller at det aldri var hans intensjon å kopiere Ikea.

- Jeg burde egentlig brukt den kommende tiden på å gjøre spillet klart for tester, men i stedet må jeg desperat forsøke å endre så mye som mulig slik at jeg ikke risikerer å bli saksøkt, sier Jacob Shaw ifølge Kotaku.

Til Kotaku kommer Ikea med følgende uttalelse:

- Selv om vi synes det er smigrende at andre er inspirert av Ikea-merket, må vi være flittige for å sikre at Ikeas varemerke ikke brukes feil. Ulike elementer i videospillet samsvarer for tiden i utseende med Ikea-merkefunksjonene.

Ikea legger til at de har tatt kontakt med Shaw.

- Vi har bedt dem om å gjøre endringer på disse elementene. Spillutvikler har gitt uttrykk for at de forstår forespørselen vår og har gått med på å gjøre disse endringene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer