Premier League på Viaplay

Reagerer på forskjellsbehandling

Danske og svenske Viaplay-kunder kan strømme Premier League til to enheter samtidig, mens i Norge er det kun tillatt med én.

HERJER: Erling Braut Haaland har hatt en knallstart på sin Premier League-karriere for Manchester City. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB
HERJER: Erling Braut Haaland har hatt en knallstart på sin Premier League-karriere for Manchester City. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Premier League-sesongen er i gang, og i år har Viaplay tatt over stafettpinnen fra TV 2 hva gjelder rettighetene til å vise engelsk ligafotball.

For å se en Premier League-kamp, kreves det et Viaplay Total-abonnement, som koster 649 kroner i måneden.

«Med den kommende totalpakken kan du strømme samtlige kamper», heter det i strømmetjenestens beskrivelse av abonnementet, og Viaplay skryter av at samtlige 380 kamper skal vises hver sesong i de seks årene de har rettighetene.

Men det er ikke snakk om at du kan se flere kamper samtidig på ett og samme abonnement, selv Viaplay i utgangspunktet tillater to samtidige strømmer med dette:

- Med vår sportspakke Viaplay Total kan man se Premier League på én enhet om gangen, på samme måte som tidligere sesonger. Det er mulig å se annet innhold på en annen enhet samtidig, forklarer pressesjef til Viaplay, Thomas Horni, til DinSide.

Samme som tidligere år

Du kan altså se på én annen strøm samtidig som en PL-kamp, men da må det være annet type innhold, eksempelvis en tv-serie eller film.

Denne én-strøms-policyen gjaldt da TV 2 hadde Premier League, så praksisen er ikke ny. Frontsjef i Dagsavisen, Espen Hågensen Rusdal, hadde en kritisk kommentar om dette tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.