Premier League på Viaplay

Reagerer på forskjellsbehandling

Danske og svenske Viaplay-kunder kan strømme Premier League til to enheter samtidig, mens i Norge er det kun tillatt med én.

HERJER: Erling Braut Haaland har hatt en knallstart på sin Premier League-karriere for Manchester City. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB
HERJER: Erling Braut Haaland har hatt en knallstart på sin Premier League-karriere for Manchester City. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Premier League-sesongen er i gang, og i år har Viaplay tatt over stafettpinnen fra TV 2 hva gjelder rettighetene til å vise engelsk ligafotball.

For å se en Premier League-kamp, kreves det et Viaplay Total-abonnement, som koster 649 kroner i måneden.

«Med den kommende totalpakken kan du strømme samtlige kamper», heter det i strømmetjenestens beskrivelse av abonnementet, og Viaplay skryter av at samtlige 380 kamper skal vises hver sesong i de seks årene de har rettighetene.

Men det er ikke snakk om at du kan se flere kamper samtidig på ett og samme abonnement, selv Viaplay i utgangspunktet tillater to samtidige strømmer med dette:

- Med vår sportspakke Viaplay Total kan man se Premier League på én enhet om gangen, på samme måte som tidligere sesonger. Det er mulig å se annet innhold på en annen enhet samtidig, forklarer pressesjef til Viaplay, Thomas Horni, til DinSide.

Samme som tidligere år

Du kan altså se på én annen strøm samtidig som en PL-kamp, men da må det være annet type innhold, eksempelvis en tv-serie eller film.

Denne én-strøms-policyen gjaldt da TV 2 hadde Premier League, så praksisen er ikke ny. Frontsjef i Dagsavisen, Espen Hågensen Rusdal, hadde en kritisk kommentar om dette tidligere i år.

Viaplay svarer ikke direkte på spørsmål fra DinSide om hvorfor det kun er mulig å strømme Premier League til en enhet av gangen.

- Har dere fått klager fra kunder på denne praksisen?

- Det har vært få henvendelser fra kunder på dette, antageligvis fordi praksisen når det gjelder strømming av Premier League har vært den samme som i tidligere sesonger, sier Thomas Horni til DinSide.

Sverige og Danmark tillater to

Men både svenske og danske Viaplay-kunder får tilgang til to samtidige strømmer:

«På nåværende tidspunkt har du muligheten til å avspille opptil to strømmer samtidig, uansett om du ser serier, film, sport eller TV-kanaler.»

«Din konto hos Viaplay er personlig og for øyeblikket har du mulighet til å spille av opptil to ulike strømmer samtidig, uansett hvilket innhold som spiles (serier, filmer eller sport, med unntak av Pay Per-View-innhold, der gjelder én strøm).»

Slik står det beskrevet på de respektive supportsidene for tjenesten i våre naboland.

Flere i sosiale medier har reagert på forskjellsbehandlingen.

- Hva er årsaken til at svensker og dansker får to samtidige strømmer, mens nordmenn kun får én?

- I hvert marked Viaplay er tilgjengelig i har vi forskjellige priser, pakker og oppsett som avhenger av innholdet vi tilbyr våre kunder, svarer Viaplay-pressesjefen.

- Hva gjør man dersom man er flere i en husholdning som vil se forskjellige kamper samtidig?

- Premier League opererer med fem til syv forskjellige kamptidspunkter i løpet av en helg. Flesteparten av landets fans av engelsk fotball holder med enten Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Manchester City eller Liverpool. Disse lagene får sjelden samme kamptidspunkt. Førstkommende helg er et godt eksempel på det, da ingen av disse lagenes kamper starter samtidig (bortsett fra United og Arsenal som spiller mot hverandre). Så om dette skulle være et problem, vil det nok sjelden forekomme. Dersom man likevel skulle være interessert i å se to kamper samtidig, kan man benytte seg av catch up-funksjonen, som ikke har restriksjon på én Premier League-strøm samtidig, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer