RealJukebox – det eneste MP3-verktøyet du trenger?

Real har nettopp sluppet en gratisversjon av multimedia-jukeboxen RealJukebox 2.0. Forbedringene er mange siden første versjon, og skulle være tilstrekkelig til å ta opp kampen med MusicMatch og Windows Media Player. Vi har prøvd programmet, og sammenlignet funksjonene med konkurrentene!

Publisert

Såkalte MP3-jukeboxer har blitt svært populære den siste tiden. Disse jukeboxene er som regel fullstappet med funksjonalitet, og i tillegg til å organisere og spille lydfilene dine, har de gjerne innebygget CD-ripper og brenneprogram. Ofte er standardutgavene av slike jukeboxer gratis. Pluss-versjoner med utvidet funksjonalitet koster som regel et par hundrelapper. Stor konkurranse har imidlertid ført til at de nye standardversjonene av for eksempel MusicMatch Jukebox og RealJukebox er blitt svært funksjonsrike, og vil være tilstrekkelig for de fleste.

CD-kvalitet først etter å ha lett litt på nettet

I likhet med Microsofts Windows Media Audio (WMA), har også Real sitt eget proprietære lydformat, RealAudio. Men i motsetning til Microsoft, har Real satset på MP3 som standard format i sin multimedia-jukebox istedenfor sitt eget format.

Nytt i denne versjonen er at du i også kan spille av og lage WMA-filer, dersom du laster ned et lite tillegg fra Real sine hjemmesider (skjer automatisk når du prøver å spille av en WMA-fil). Fordelen med å bruke WMA-formatet er at du oppnår brukbar lydkvalitet ved svært lave bithastigheter (64 Kbps). Av en eller annen grunn kan du kun lage krypterte WMA-filer med RealJukebox 2.0, noe som betyr at du kun kan spille av filene på den PCen de ble laget på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer