RealPlayer 10 er klar

Real Networks kaster seg inn i kampen om musikk-kundene på nett, og lanserer RealPlayer 10 og en fyldig online platebutikk.

Publisert
Sist oppdatert

Real Networks var en av de virkelige pionerene innen streaming av lyd og video, og RealPlayer var i årevis nærmest obligatorisk for alle som ønsket denne muligheten på PCen. Siden den gang har konkurransen blitt hard, noe selskapet virkelig har fått merke. RealPlayer-navnet forsvant til og med for et par år siden, til fordel for nysatsningen RealOne.

Nå kan det virke som om folkene hos Real har gjenoppdaget verdien av RealPlayer-navnet, og lanserer nå en helt ny versjon av spilleren under navnet RealPlayer 10.

Komplett

RealPlayer 10 er både en avspiller for film og video, inkludert nettradio, men også en jukebox med kanskje en av de aller beste bibliotekfunksjonene vi har sett. Standardformatet er RealNetworks eget RealMedia (.RM), men du kan rippe CDer i både MP3 og WMA-format. I likhet med Windows Media kan nå også RealMedia 10 rippe uten tap av lydkvalitet i forhold til CDen, såkalt "lossless" lagring med 50% kompresjon i forhold til originalen.

RealPlayer er i utgangspunktet gratis å bruke, men skal du ha tilgang til spesialtjenester som reklamefri radio og kjøp av musikk, må du abonnere på tjenester. I praksis betyr det at du må benytte et kredittkort med adresse i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer