RealProducer 8

Real har lang erfaring fra audio- og videomarkedet for Internett, og deres RealProducer har lenge vært det mest brukte verktøyet for å lage mediefiler til dette formålet. Versjon 8.0 foreligger i gratis beta, og denne gang ønsket vi å finne ut om verktøyet egner seg til mer enn Internett-bruk. Hva med VHS-opptak som vi ønsker å digitalisere og lagre på CD-rom?

Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer
Publisert

I en 3709">tidligere artikkel publisert på DinSide 16. mai 1999, fikk du tips om hvordan du på en enkel måte kunne lage, behandle og publisere video på Internett ved hjelp av RealProducer G2. Siden den gang har RealProducer kommet i nye versjoner; 7.0 og nå også i 8.0 beta.

RealProducer foreligger en gratis standardversjon, og en plus-utgave som koster penger. Dersom du kjøper plus-utgaven, har du større muligheter til å manipulere med lyd- og videokvalitet, samt muligheten til redigere dine Realmedia-filer.

Innspillingsprogram - helt gratis

Foruten forbedret videokvalitet ved lavere båndbredde (og mindre filer) byr de nye versjonene også på en rekke andre nyheter. Nå får du blant annet muligheten for variabel bithastighet, en båndbreddesimulator og sist men ikke minst – et innebygget redigeringsprogram som lar deg klippe og lime i dine ferdige realmedia-filer (bare i plus-utgaven). RealMedia-filene lager du enten fra en eksisterende lyd/videofil, eller ”live” fra for eksempel et videokamera tilknyttet PC’en via et videoredigeringskort. For øvrig er det enkle brukergrensesnittet det samme som før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer