Recuva - gjenopprett slettede filer

Dette programmet kan være redningen når du har gjort en tabbe og slettet noe du ikke skulle ha slettet. Gratis er det også!

Publisert
Sist oppdatert

"Oi.", sa jeg. Jeg var 12 år og hadde nettopp skrevet "dir a:" etterfulgt av "del *.*". I neste øyeblikk skrek Andreas: "Mammaaaaaa! Pål har slettet harddisken!"

Et par hundre Word Perfect-dokumenter var borte (faren hans var psykolog, men får jaggu ta litt av skylda for å ha alle dokumentene i rotkatalogen!), og jeg strigråt.

Heldigvis klarte vi å redde det meste - av naboen fikk vi låne en diskett med Nortons undelete-programvare, og klarte vi å gjette første bokstav i filnavnet, var fila tilbake.

I dag blir slettede filer som regel liggende i papirkurven på skrivebordet, og den kan du inspisere for å hente ut eventuelt slettede filer. Men har du allerede tømt den, slettet filer direkte med shift-delete eller slettet noen veldig store filer, er de i utgangspunktet borte. Hvis ikke du har et program som Recuva, da.

I all sin enkelhet er dette programmet alt du trenger for å få tilbake filer du trodde var borte, noe vi vil tro de fleste har hatt behov for en eller annen gang. Du installerer programmet, kjører det og velger hvilken disk som skal sjekkes for slettede filer. Et lite halvminutt senere har programmet funnet massevis av filer som det muligens kan fikse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer