«Red Dead Redemption 2» kommer om en uke

«Red Dead Redemption 2» er høstens største spill

Vil ta flere timer å laste ned.

Red Dead Remption 2 krever sin mann/kvinne, hatt og lagringplass. Foto: Pål Joakim Pollen.
Red Dead Remption 2 krever sin mann/kvinne, hatt og lagringplass. Foto: Pål Joakim Pollen. Vis mer
Publisert

Har du forhåndsbestilt det kommende storspillet «Red Dead Redemption 2», kan du nå starte forhåndsinstalleringen av det. Vær obs på at du trolig blir varslet på spillkonsollen din at det begynner å bli trangt med plass på harddisken.

Årsaken er at «Red Dead Redemtpion 2» krever sin plass på PlayStation 4 eller Xbox One, noe som blant annet skyldes den enorme størrelsen på spillverdenen.

Krever over 100 GB lagring

Hvis du har en dårligere nettlinje, kan det være greit å starte nedlastingen så tidlig som mulig. Spillet krever nemlig 99 GB på PlayStation 4 og 107 GB på Xbox One, som bekreftes at utvikler Rockstar Games. Det stanser heller ikke der. Laster man ned spillet på PlayStation 4, må man ha 50 GB ekstra lagringsplass tilgjengelig for å installere det.

Dette gjelder ikke bare dem som kjøper spillet digitalt, men også personer som kjøper den fysiske utgaven. Installasjonsfilene til «Red Dead Redemption 2» er like store: 99 GB på PS4 og 107 GB på Xbox One.

Til sammenlikning har Rockstars forrige spill, «Grand Theft Auto V» fra 2014, en filstørrelse på under 50 GB på de to konsollene.

Er man heldig og sitter på en fiberlinje på 1000 Mbit/s, det er det ikke mange som gjør, man kan teoretisk sett starte nedlastingen av «Red Dead Redemption 2» klokka 23.45 torsdag 25. oktober og være klar til å spille ved midnatt når spillet lanseres.

ETTERLENGTET: Oppfølgeren kommer hele åtte år etter «Red dead Redemption». Christopher Robin går gjennom alt vi vet om et av årets mest etterlengtede spill. Gleder du deg? Vis mer Vis mer

Så lang tid vil det ta å laste ned

Vi har gjort noen utregninger for å legge fram noen estimater hvor lang nedlastingen vil ta basert hvor raskt nett man har. Selv om man har en superrask linje på 100 Mbit/s, må man vente et par timer. 2 timer og 21 minutter hvis forbindelsen er stabil.

Nedlastingstider PlayStation 4:

  • 10 Mbit/s: 23 timer og 38 minutter.
  • 20 Mbit/s: 11 timer og 49 minutter.
  • 50 Mbit/s: 4 timer og 43 minutter.
  • 100: 2 timer og 22 minutter.
  • 1000 Mbit/s: 14 minutter og 10 sekunder.

Nedlastingstider Xbox One:

  • 10 Mbit/s: 25 timer og 32 minutter.
  • 20 Mbit/s: 12 timer og 46 minutter.
  • 50 Mbit/s: 5 timer og 6 sekunder.
  • 100 Mbit/s: 2 timer og 33 minutter.
  • 1000 Mbit/s: 15 minutter og 10 sekunder.

Ikke alene om det

«Red Dead Redemption 2» er på ingen måte alene om å kreve en stor del av harddisken på PlayStation 4 eller Xbox One. «Battlefield 4», «Doom »og «Call of Duty: Infinite Warfare» er alle eksempler på spill som krever godt over 50 GB lagringsplass på PlayStation 4.

I tillegg har man 4K-utgavene av «Halo 5: Guardians», «Gears of War 4» og «Quantum Break» som samtlige krever rundt 100 GB på Xbox One X.

Mens Sony selger PlayStation 4-konsoller med 500 GB og 1 TB lagringsplass, starter Xbox One på 1 TB. Har du installert noen av de ovennevnte spillene, er det godt mulig at du må slette noen av dem for å frigjøre plass til «RDR2». Eventuelt kan man utvide lagringsplassen med en ekstern harddisk.

Red Dead Redemption 2 lanseres fredag 26. oktober til PlayStation 4 og Xbox One. Har du planer om å spille det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer