Redd de gamle videokassettene

Kassetter og bånd varer ikke evig, få digitalisert materialet! Vi har testet Dazzle Video Creator.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes fremdeles tusenvis av gamle VHS og Video8 kassetter i de tusen hjem. De blir ikke spilt ofte, både kameraet og VHS-maskinen er ryddet bort. Men innholdet kan være verdifult, i hvertfall når vi snakker om egne opptak av forskjellige hendelser i livet.

Hvorfor ikke ta seg tid til å rigge til og overføre de gamle opptakene? Det kan selvsagt gjøres i en del foto/videobutikker, men det koster penger og utstyret til å gjøre det selv koster faktisk ikke stort.

Arkivering eller redigering?

Det finnes mange slike løsninger, på testbenken i dag har vi tatt for oss Dazzle Video Creator. Her finner vi en liten boks med maskinvare for konvertering, pluss programvare til PCen.

Videospiller eller Hi8-kamera må du altså selv grave fram.

Boksen har en spesiell fasong, med en ledning med USB-kontakt i den smale enden. På den brede enden sitter inngangene for kablene fra videomaskinen din eller kameraet ditt. Ledningene følger ikke med, og du trenger kanskje en overgang fra SCART på videomaskinen over til separate kabler/plugger for lyd og video.

Dazzle har vært på banen i mange år, men ble kjøpt opp av Pinnacle for en stund siden. Dermed ligger det programvare fra Pinnacle i pakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer