Redde data fra gåen harddisk

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Har et problem med en harddisk på min PC.Harddisken er på 60 GB og delt i 3 deler. Ingen av disse 3 partisjonene går lenger å åpne, eller å få tilgang til bilder og annet på disse. Jeg får beskjed om at de ikke er tilgjengelig eller at de er skadet.

Men når jeg går og prøver å feilsøke på denne harddisken får jeg beskjed om at den fungerer normalt. Når den harddisken er koblet til går alt meget treigt, men jeg har normal hastighet på maskinen når jeg kobler den ut.

Er det noen måte jeg kan få ut den info/bilder osv som ligger på disken? HilsenLars

Datadoktoren svarer

Hei Lars,

Det er mange som skriver til oss med problematiske harddisker i en eller annen form, og så lenge feilen ikke er mekanisk er det ofte gode muligheter for å hente frem noen eller kanskje alle de tapte dataene.

Er det en systemdisk som er gåen vil det viktigste være å ikke bruke den etter at problemet er oppstått, for når det skrives nye filer til disken vil det bli umulig å hente frem gamle data fra områdene som er overskrevet.

I de fleste tilfeller lønner det seg å ta den ut, koble den til en annen datamaskin og kjøre et gjenopprettingsprogram. Mer om dette og noen gode alternativer finner du i denne artikkelen. (Se under generell gjenoppretting.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer