Redde data fra gammel PC over til bærbar

PCen har avgått med døden, kan harddisken reddes?

Publisert
Sist oppdatert

Hei kjære datadoktoren :)

Jeg har pådratt meg et litt kinkig problem, i og med at jeg aldri rakk å ta den backupen jeg hadde tenkt å foreta av bildene som ligger på vår stasjonære hjemme-PC. Nå har PC`en tilsynelatende avgått med døden, da det ikke lenger lar seg gjøre å starte den opp etter at vi en dag plutselig fikk en blå skjerm med feilmelding om et kritisk problem. Prøvde å innstallere XP på nytt, men fikk samme feilmelding etter en stund. Jeg slo av hovedstrømmen og åpnet maskinen og sjekket ledninger og kontakter, men etterpå fikk jeg ikke startet maskinene i det hele tatt...

Hva gjør jeg? Finnes det en måte å koble seg på maskinens harddisk for å få tak i filene som forhåpentligvis fremdeles ligger der? Jeg har en helt ny bærbar HP med Vista som jeg kan overføre filer til hvis det lar seg gjøre. Hva slags kabel eller program trenger jeg i så fall?

Ser fram til et raskt svar, da det begynner å haste med å få ut bildene av datteren som snart skal konfirmeres. Holder på å lage et album med henne som skal legges fram på konfirmasjonen om en måned. Jeg blir meget takknemlig for svar!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer