Redhat Linux 7.0 er klar

Denne uken lanserer RedHat sin 7.0-utgave av sin Linux-distribusjon. Mens skeptikerne sier at operativsystemet ikke har livets rett på arbeidsstasjoner, tilsier nyhetene i denne versjonen noe annet.

Foto: BEL
Foto: BEL Vis mer
Publisert

Redhat Linux 7.0 kommer i tre forskjellige utgaver; Standard, DeLuxe og Professional. Standardutgaven vil etter hvert bli tilgjengelig for gratis nedlasting, mens DeLuxe og Professional vil inneholde tilleggsprogramvare (Star Office Productivity Suite) og tilgang til telefonsupport hos Redhat.

Mange forbedringer

I følge nettstedet Vnunet er nyhetene i denne versjonen mange, blant annet en rekke forbedringer fra tidligere versjoner med tanke på brukergrensesnittet og mulighetene til å gjøre tilpasninger i det.

I tillegg skal Redhat Linux 7.0 inneholde en rekke nye drivere, blant annet forbedret støtte for USB-enheter. I tillegg vil det være støtte for en rekke digitale kameraer i programvaren som følger med som standard. Støtte for 3D-grafikk er også sterkt forbedret i denne versjonen.

Når det gjelder sikkerhet, har Redhat heller ikke ligget på latsiden siden sist, blant annet finnes en rekke funksjoner som skal sikre PCer som alltid er knyttet til Internett, for eksempel via ADSL.

Avanserte brukere og programmerere har heller ikke blitt glemt. Blant annet får du med en ny C++ kompilator, og nye verktøy for JAVA-programmering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer