Redigere AVCHD fra Pansonic

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Har kjøpt et lekkert Panasonic HDC-SD9 videokamera. Har ikke forøkt å redigere på min 2 år gamle PC ennå, men antar at det vil gå meget tregt etter erfaringer med tidligere normaloppløste filmer fra miniDV format. Hva skal man kjøpe i dag for å ha et godt verktøy? Hva anbefaler du innen kategoriene bærbar PC, stasjonær PC og Mac? Takk for svar! MvhRobert

Datadoktoren svarer

Hei, De siste AVCHD-kameraene som tar opp i full HD er en utfordring når det gjelder å redigere materialet og legge til rette for videre distribusjon.

På Mac må AVCHD-filene prosesseres før du kan redigere, dette tar svært lang tid, selv på kraftie maskiner. Det gjelder både iMovie og Final Cut Express

På PC kan du redigere AVCHD-filer uten noen som helst prosessering med programmer som Pinnacle Studio 11 eller Vegas Studio Platinum. I skrivende stund støtter ikke siste versjon av Vegas 1920x1080 filer fra Panasonic, men dette vil høyst sannsynlig endre seg i løpet av overskuelig framtid.

Det som også tar tid er å konvertere det ferdigredigerte materialet til andre formater. Her trenger du all datakrafren du kan få, og da vil det som regel bety en stasjonær maskin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer