Redigering av HDV

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Har et Canon videokamera som filmer i full HD. Kvaliteten ved avspilling på kameraet ser bra ut, men i det jeg har importert .mts filene til PC-en og skal spille dem av, ser kvaliteten skikkelig dårlig ut, i tillegg til at videoen hakker (i VLC). Har en Dell XPS M1330. Den er ikke den kraftigste bærbare, men har en Intel Core 2 Duo CPU på 2,2GHz og nvidia skjermkort på 128mb. Hva foreslår dere for at jeg skal kunne få glede av videofilene? Ønsker selvsagt å kunne se dem på PC-en og kunne redigere filene/kunne lage en enkel DVD av dem.

Håper det finnes andre løsninger enn å kjøpe en kraftigere pc. På forhånd takk. Mvh.Eirik

Datadoktoren svarer

Hei

VLC er ikke det mest effektive avspillingsprogrammet, det utnytter ikke grafikkortet, men overlater alt til prosessoren. Derfor kan HD-opptak hakke.

Hvis målet ditt er å se filmene på PC og DVD er det kanskje mulig å velge opptak i SD i stedet for HD på kameraet? Da unngår du en rekke problemer knyttet til ytelse og kapasitet.

Men hvis du vil ha råmaterialet i HD trenger du et redigeringsprogram som kan jobbe med HD-formatet og konvertere til DVD eller andre oppløsninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.