Regjeringen vil ha leveringsplikt for bredbånd

Regjeringen foreslår å innføre leveringsplikt for bredbånd for å sikre at innbyggere og næringsliv over hele landet har tilgang til internett.

RASKERE NETT I DISTRIKTENE: Regjeringen foreslår leveringsplikt for bredbånd slik den er for telefontjenester i dag. Foto: Shutterstock
RASKERE NETT I DISTRIKTENE: Regjeringen foreslår leveringsplikt for bredbånd slik den er for telefontjenester i dag. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Norge har mobil- og bredbåndsnett i verdensklasse, men det er fortsatt områder i distriktene som er helt uten et tilfredsstillende tilbud, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H).

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) mener leveringsplikt for bredbånd må til for at Norge skal kunne ta ut det fulle potensialet som ligger i digitalisering og ny teknologi.

– Vi har store ambisjoner for digitalisering av offentlige tjenester, men det forutsetter at alle har tilgang på internett. I dag har vi leveringsplikt for telefontjenester. Nå foreslår regjeringen å utvide denne plikten til også å gjelde bredbånd, sier Astrup (H).

Regjeringen sender nå forslaget på høring. Her foreslås leveringsplikt for bredbånd definert som enten 10 eller 20 megabit per sekund nedstrøms og to megabit per sekund oppstrøms.

Forslaget innebærer at myndighetene kan pålegge en eller flere tilbydere leveringsplikt slik at alle husstander og bedrifter over hele landet får rett til grunnleggende bredbåndstjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer