Regler for gode websider

Det syndes mye mot reglene for bra design med websider. Mange lar seg beruse av mulighetene som Internett gir, og resultatet blir ofte dårlig kommunikasjon. Her er noen tommelfingerregler som sparer deg for merarbeid og som er god medisin mot dårlige websider.

Publisert

Standard er best

Selv om det er mange spennende løsninger for hvordan websider skal se ut, viser det seg ofte at de ikke alltid er like effektive. Standardløsninger derimot, som bygger på omtrent samme oppsett som andre websider, kan ofte være en god garanti mot misforståelser.

Standardsiden har tre felter:

Overskrift – fordi du ønsker å være sikker på at alle får med seg at de er på din webtjeneste. En overskrift kan være grafisk, eller bare ren tekst. Vær forsiktig med de grafiske effektene, og velg skrifttype som både er lett å lese og som står i stil til temaet på websidene dine.

Meny – som skal være logisk organisert og godt synlig. Undersøkelser viser at menyer er mest effektive når de faktisk bare er tekst. Grafisk avanserte menyer kan fort skape forvirring. Det er også en god regel å legge menyen til venstre på siden din. Dette er de aller fleste lesere vant til, og gjør derfor terskelen for å finne stoff på websidene dine lavere.

Innhold – som normalt bare vil bestå av tekst og bilder. Her er det en del viktige ting å huske på. Du bør ikke lage for lange tekster, nettbrukere er utålmodige mennesker. Del heller teksten opp på flere sider. Unngå å bruke store bokstaver, uthevet skrift, underlinjert skrift og uthevet skrift. Disse teksteffektene må bare brukes unntaksvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer