Rekkevidde på trådløst

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Er på jakt etter mer informasjon ang. trådløst nettverk og rekkevidden av dette.

Forsøker å dele nettverk med en kompis. Vi bor i en leilighet i en "blokk". Avstanden er ca. 2 etasjer i mellom (2. - 4. etasje), og ca 30-40 meter horisontalt. Vegger, gulv og tak er av betong materiale.

Har derfor kjøpt D-link DI-624 trådløs ruter, og DWL-G650 trådløst nettkort, etter å ha lest om det på DinSide.no

Men problemet er at vi ikke klarer å komme i kontakt på denne avstanden.

Har også oppdaget at det er noen andre i bygningen som kjører trådløst nettverk. Siden jeg ser 6 andre, hvorav 4 åpne nettverk fra min leilighet. Får greit inn disse (men vet ikke hvor de befinner seg i forhold til min kamerat da). De fleste av disse nettene er 56g, og de kjører på kanal 6, 1 og 9.

Noen lure forslag til hva vi skal gjøre for å oppnå større rekkevidde? - Bør vi kjøpe ekstra antenne? - Bytte ut DWL-G650 til 54g USB nettkort og plassere USB enheten på et mer egnet sted med bedre signal? - Bytte utstyret til noe annet som har bedre rekkevidde?

Merk at vi er ute etter å surfe på Internett, e-post osv. så det er ikke hastigheten som teller mest her. Pris er heller ikke en viktig faktor (innenfor rimelighetens grenser da).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer