Rekordforsøket er i gang!

Mozilla prøver å sette verdensrekord, og du kan bidra.

Publisert
Sist oppdatert

Endelig er Firefox 3 lanseringsklar.

Etter fem betaversjoner og tre releasekanidater har Mozilla erkjent at nok er nok, og i dag er den ferdige utgaven av Firefox 3 klar til nedlasting.

Dette har Mozilla tenkt til å gjøre med brask og bram - de skal nemlig prøve å sette verdensrekord i antall nedlastinger på ett døgn, og muligens kapre en plass i Guinness World of Records.

Rekordforsøket startet 17. juni klokka 19.00 norsk tid, og det er tydelig at serverne går varme, for i skrivende stund ser det ikke ut til at noen av Mozillas nettsteder er tilgjengelige. Vi satser på at det blir rom for nedlasting i løpet av kvelden og morgendagen, og oppfordrer alle Firefox-entusiaster til å slenge seg på; i hvert fall dere som ikke er med på en Guinness-rekord fra før (det er undertegnede, nemlig).

>> Les også: 10 kjappe Firefox-triks

Raskere og mer stabil

Nyhetene i versjon 3 er mange. For det første er nettleseren betydelig raskere enn versjon 2, og er også mye snillere med tanke på minnebruk. Videre er adresselinjen gjort mer effektiv ved at også titler indekseres, slik at du for eksempel kan skrive "rekordforsøket" i adressefeltet ditt og få opp denne artikkelen i nedtrekkslisten.

Tagging av favoritter er én av nyhetene i Firefox 3
Tagging av favoritter er én av nyhetene i Firefox 3 Vis mer


Sikkerheten er også forbedret; det samme er passordhåndteringen, og en rekke småfikse løsninger er på plass, som "smart places" der dine mest besøkte sider samles automatisk.

Da den første betaen kom, hadde vi en fyldig gjennomgang av nyhetene på DinSide, og den finner du her: Slik er Firefox 3.

Du finner den siste utgaven av Firefox 3 på Mozillas offisielle nettsider (http://getfirefox.com/), og nettleseren må lastes ned fra deres server for å telle med i rekordforsøket. Hvis du blir utålmodig, har ITavisen tips til såkalte mirror-nedlastinger i denne artikkelen, men vi gjør oppmerksom på at du da ikke bidrar til rekordforsøket.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer