Ren installasjon av Windows ME

Publisert

De fleste nyere PCer har utstyr som lar deg starte fra CD-ROM. Det betyr at oppstartsdisketter er overflødig, for eksempel når du skal installere Windows ME på en blank harddisk. Nødvendige verktøy for partisjonering og formatering av harddisken ligger på CDen.

Vi kjørte ren installasjon av operativsystemet på to PCer i redaksjonen, og dette forløp uten store problemer. Det var for øvrig gledelig å se at lydkort (Creative SoundBlaster 128) og skjermkort (ATI Rage 128) ble korrekt installert, i motsetning til det som er tilfelle med Windows 98. Da var vi nødt til å laste ned drivere fra Creative og ATIs websider.

Likevel er vi ikke helt fornøyd med oppdateringen av driverbiblioteket. Både når det gjelder skrivere, skannere, digitale kameraer og andre enheter av nyere dato, må du belage deg på å få drivere fra produsenten. Vår Lexmark Z51, for eksempel, er ikke støttet direkte, selv om den har vært på markedet siden 1998.

Fordel med stor harddisk

Ved ren installasjon, får du nå muligheten til å velge hvilke tilleggsprogrammer du ønsker å installere. Nye operativsystemer krever større harddiskplass, og Windows ME er intet unntak. Økningen fra Windows 98 må likevel betegnes som dramatisk – en vanlig installasjon vil oppta 5-600 MB av plassen på harddisken din. Noe av forklaringen ligger i at alle installasjonsfilene blir liggende i mappen \options\install\, som er en undermappe til mappen hvor du installerte Windows.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer