Falske arrangementer på Facebook

– Ren svindel

Frister med gratis virtuelle turer av yndede turistmål. Et av arrangementene har over en million interesserte.

MISNØYE: Kommentarfeltet på dette Facebook-arrangementet bør få varsellampene til å blinke. Lenger ned i saken kan du se hvorfor. Skjermbilde: Dinside.no
MISNØYE: Kommentarfeltet på dette Facebook-arrangementet bør få varsellampene til å blinke. Lenger ned i saken kan du se hvorfor. Skjermbilde: Dinside.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettsvindlere har funnet mange måter å utnytte coronapandemien på. Falske smittesporingssamtaler, smittespredningskart som kan gi virus, kopiprodukter, phishing-forsøk. Listen er lang, og vokser.

Nylig mottok vi vår første coronarelaterte «Nigeria-svindel» fra en advokat hvis klient som hadde dødd av Covid-19 hadde etterlatt oss en stor sum penger i et fond.

Falske Facebook-arrangementer

Når man likevel sitter hjemme, er det fristende å melde seg på ulike digitale arrangementer på Facebook. Men her må du være obs, for det er mange falske arrangementer ute og går om dagen. Særlig falske konserter har blitt et problem.

Frister reiselystne

Den siste tiden har vi observert mange på Facebook melde seg på et annet type arrangement, såkalte «virtual tours», virtuelle turer, av ulike reisemål verden rundt.

Kanskje særlig fristende å få med seg når man har sittet på hjemmekontor i et år, men pass på så du ikke blir lurt.

Det er særlig en arrangør kalt «Virtual Tour - Live» som peker seg ut. De har opprettet mange virtuelle turer og mange har meldt seg på. Den mest populære har over 1 million interessserte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer