Renere og penere nettsider

Helvet-serien har nettopp fått et nytt medlem; Helvetimail.

Renere og penere nettsider
Publisert
Sist oppdatert

På en skala fra 1 til 10 - hvor fornøyd er du med utseendet på Gmail? På Google Calendar? På Google Reader? På Twitter?

Sannsynligvis er du ikke alene dersom du mener at disse tjenestene fortsatt har litt å gå på. Dog er det ingen som sier at du er nødt til å ta til takke med det webdesigneren har laget - ved å installere ett eller flere skript i nettleseren din, kan du endre utseende på alle nettsider.

Helvet-serien er en rekke utvidelser til nettleseren som fungerer mot flere populære nettjenster, og som toner dem ned til et minimalistisk ytre med renere tekst, færre farger og færre knapper og lenker. De ulike variantene er laget av forskjellige personer, men det er ingen tvil om at det foreligger en viss "enighet" om hvordan disse designendringene skal se ut.

Navnet kommer for øvrig fra den kjente skrifttypen Helvetica.

Foreløpig er følgende utvidelser tilgjengelige:

Helvetireader - Utvidelse til Google Leser
Helvetical - Utvidelse til Google Kalender, som vi forleden dag hadde med i artikkelen Google Kalender - 10 kjekke triks.
Helvetwitter - Twitter har også fått sin overhaling - enklere enn dette blir det ikke.
Helvetimail - Fra samme mann som har laget Helvetwitter, kommer også denne varianten, som gjør Gmail veldig pen og pyntelig.

Under ser du eksempelbilder på hvordan de ulike nettjenestene ser ut etter "operasjonen":


Slik installerer du

Primært er disse laget for Greasemonkey-utvidelsen til Firefox, som for øvrig er en av våre Firefox-favoritter. Greasemonkey er imidlertid også tilgjengelig for Internet Explorer, og Opera har innebygd støtte for slike brukerskript.

Har du installert Greasemonkey-skriptet på Firefox eller IE, kan du åpne brukerskriptene for automatisk installasjon. På Opera må du først laste ned fila, gå til preferences=>advanced-content-javascript og bla frem til fila du lagret.

Her er lenkene til filene:
Helvetimail, Helvetwitter, Helvetical, Helvetireader

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer