Rengjøring av LCD-skjermer

En ting har LCD-skjermer til felles med CRT-skjermer - de blir skitne. Men de er ikke like lette å få gjort rene. Kan den nye løsningen fra danske AM endre på dette?

Publisert
Sist oppdatert

Selv om det har blitt langt gunstigere miljø for rene skjermer etter at røyking på arbeidsplassen er historie. Men de trekker fremdeles til seg støv, og det er stadig noen kolleger som absolutt må peke på skjermen og sette igjen fete fingermerker...

Flatskjermer med LCD-panler er ikke like lette å gjøre rene som glassflaten på de gamle CRT-skjermene. De myke overflatene tåler ikke å bli gnikket og gnidd på, og de mest gjenstridige fettflekkene kan være vonde å få has på.

Vi har prøvd mange forskjellige flytende og faste løsninger, fra rent vann til glassrens, papir og tekstiler. Det hittil beste resultatet har vært kluter med microfiber i kombinasjon med Jif eller lignende. Men det er vanskelig å arbeide jevnt på en myk overflate med en klut.

Dette har blant andre det danske firmaet AM tatt tak i, og laget en elegant og praktisk enhet som skal løse dette problemet.

OneClean - Spray, svamp og mikrofiber

Ingrediensene er kjente, men utførelsen er ny. Den består av en smart aluminiumsholder som inneholder både sprayen og svampen kledd med mikrofiber.

Du kan bruke den uten å ta ut sprayflasken, det er bare å ta av lokket og trykke på toppen. Dermed holdes settet samlet, en klar fordel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.