Reparere eller skrote PCen?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Pc’en starter ikke opp når jeg skrur på strømmen. Det er strømforsyning, og viften går, men operativsystemet starter ikke opp. Det er ikke noe signal til skjerm, tastatur eller mus, og heller ingen lyd fra PC’en foruten vifta som går.

PC’en er ca 3,5 år gammel. Det ble satt inn nye minnebrikker for ca 1år siden og PC’en fungerte helt utmerket frem til i kveld. Er vel sannsynlig at dette er en HW feil. Lurer nå på om det er verdt et forsøk på å reparere PC’en, eller om denne må skrotes.

Med hilsenBjørn

Datadoktoren svarer

Hei

Gammel visdom sier at liten tue kan velte stort lass. På PCer kan det være en bagatell av typen løs ledning som gjør at PCen ikke starer, eller det kan være at en av hovedkomponentene er defekt.

Siden PCen er såpass gammel kan det være vanskelig å ”reparere” den, eller rettere sagt bytte ut med tilsvarende deler (man reparerer jo ikke PCer, man bare bytter ut komponenter, det er mye billigere). Hovedkort, prosessor, minne og tilleggskort som selges i dag passer ikke til 3,5 år gamle deler. Da sitter du igjen med disker, strømforsyning og kabinett som du kan beholde fra den gamle PCen – da er det like greit å kjøpe en ny som blir mye kraftigere, hvis du ikke er helt skrapa for penger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer