Rescuetime overvåker deg

...men bare for å være snill.

Vet du hva du bruker tiden til foran PCen? Foto: Selva Morales, Creative Common
Vet du hva du bruker tiden til foran PCen? Foto: Selva Morales, Creative Common Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang tenkt på hvor effektiv du egentlig er på jobb?

De færreste har oversikten over hvor mye tid som egentlig går med til å lese og svare på e-post, prate på MSN, lese nyheter i nettleseren og den slags.

Rescuetime er et lite program som surrer og går i bakgrunnen mens du jobber. Det logger til en hver tid hvilket program som er i fokus, og hva du bruker tid på når du sitter foran PCen. Programmet er tilgjengelig både for Windows, Linux og OSX.

Loggen lastes så opp til det tilhørende nettstedet (rescuetime.com). Derfra kan du se hva du bruker tid på mens du bruker maskinen.

Sett deg mål

Mange vil bli overrasket over hva tiden egentlig går med til. Via nettjenesten kan du derfor sette deg mål; for eksempel at du vil bruke maksimalt en halvtime på e-post hver dag. På tjenestens såkalte dashboard, får du så en rekke grafer som viser hva du driver med, og hvor effektiv du er på jobb i forhold til hva du selv har bestemt er effektivt.

For - vi har forskjellige jobber. Selv er jeg så heldig at jeg kan definere nettleseraktivitet som effektivt, selv om enkelte domener selvsagt er mer fritidsrelaterte enn de er jobbrelaterte. Det er likevel interessant å se hvor mange minutter som går med til MSN (mye er for så vidt jobbrelatert også her) og Twitter (... men ikke her) hver dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer