Rescuetime overvåker deg

...men bare for å være snill.

Vet du hva du bruker tiden til foran PCen? Foto: Selva Morales, Creative Common
Vet du hva du bruker tiden til foran PCen? Foto: Selva Morales, Creative Common Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang tenkt på hvor effektiv du egentlig er på jobb?

De færreste har oversikten over hvor mye tid som egentlig går med til å lese og svare på e-post, prate på MSN, lese nyheter i nettleseren og den slags.

Rescuetime er et lite program som surrer og går i bakgrunnen mens du jobber. Det logger til en hver tid hvilket program som er i fokus, og hva du bruker tid på når du sitter foran PCen. Programmet er tilgjengelig både for Windows, Linux og OSX.

Loggen lastes så opp til det tilhørende nettstedet (rescuetime.com). Derfra kan du se hva du bruker tid på mens du bruker maskinen.

Sett deg mål

Mange vil bli overrasket over hva tiden egentlig går med til. Via nettjenesten kan du derfor sette deg mål; for eksempel at du vil bruke maksimalt en halvtime på e-post hver dag. På tjenestens såkalte dashboard, får du så en rekke grafer som viser hva du driver med, og hvor effektiv du er på jobb i forhold til hva du selv har bestemt er effektivt.

Er e-post effektivt? Egentlig ikke.
Er e-post effektivt? Egentlig ikke. Vis mer


For - vi har forskjellige jobber. Selv er jeg så heldig at jeg kan definere nettleseraktivitet som effektivt, selv om enkelte domener selvsagt er mer fritidsrelaterte enn de er jobbrelaterte. Det er likevel interessant å se hvor mange minutter som går med til MSN (mye er for så vidt jobbrelatert også her) og Twitter (... men ikke her) hver dag.

Foreløpig er jeg i hvert fall ganske effektiv.
Foreløpig er jeg i hvert fall ganske effektiv. Vis mer


I nettleseren logges, som antydet, hvilke domemer du besøker. Dermed kan du kategorisere digi, ITavisen og dinside.no/data som IT-nyheter, og justere graden av produktivitet deretter (har du en IT-jobb vil du kanskje sette +1, mens du heller vil sette -1 om du jobber som økonom og egentlig bare leser av privat interesse).

Justér hvor produktiv hver tag er.
Justér hvor produktiv hver tag er. Vis mer


Strukturér med nøkkelord

Tjenesten har også en rekke mer avanserte muligheter. Du kan for eksempel tagge de ulike programmene dine med nøkkelord - mens World of Goo kan flagges som "fritid" og "spill", kan Excel flagges som "jobb" og/eller "tall". Dernest kan du se hvilke programkategorier du bruker tiden på.

Eksempel på hvordan du kan tagge programmer og tjenester
Eksempel på hvordan du kan tagge programmer og tjenester Vis mer


Rescuetime kan også brukes av bedrifter, der man i en gruppe kan se hvor mye tid som brukes på e-post, eller hvem av de ansatte som er mest effektiv på jobb (!). Dette koster imidlertid penger.

Bill.mrk. "Lønnsøkning"
Bill.mrk. "Lønnsøkning" Vis mer


Til personlig bruk er Rescuetime derimot helt gratis å bruke. Du finner alt du trenger å vite på http://www.rescuetime.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer