Resident Evil 4

Resident Evil-serien gjenfødes i en helt ny drakt, foreløpig eksklusivt på GameCube, og resultatet er intet mindre enn et must i påsken. Hvorfor det? Les anmeldelsen!

Publisert
Sist oppdatert

Glem alt du vet om Resident Evil. Glem upresise og rotete kontroller, fastsatte kameravinkler, statiske bakgrunn og latterlig dialog. Resident Evil 4 er en ny start, en ny verden og en ny retning for serien. Faktisk det eneste RE4 har til felles med de eldre spillene er navnet, og noen av karakterene som deltar.

GameCube har de siste årene blitt Resident Evils nye hjem, vi har sett den solide remaken av det aller første Resident Evil-spillet, prequelen Resident Evil 0, samt nyutgivelser av spill nummer 2 og 3 i serien. Men samtlige disse sverget til det gamle kontrollsystemet, handlet om T-virus og zombier og Raccoon City. Alt dette er helt borte nå.

Vi synes heller ikke RE4 lenger passer inn i den noe slitne Survival Horror-sjangeren. Fokuset er flyttet til mer action, mindre gåter, det er sjelden du går tom for ammunisjon og helse er det også relativt mye av. I stedet for å frustrere oss over manglende skudd og den lange veien tilbake til lagrinskassen for å hente helse, koser vi oss med den fantastisk oppbygde historien og spillflyten fra himmelen.

Helt ny historie

Hovedpersonen i RE4 er Leon Kennedy, allerede kjent fra tidligere Resident Evil-spill. Men oppdraget hans i denne omgang går ut på å finne den kidnappede datteren til den amerikanske presidenten, som skal befinne seg i en fjern landsby i Spania. Når vi entrer landsbyen forstår vi umiddelbart at her er noe alvorlig galt. Den første beboeren vi møter hilser ikke akkurat høflig, men drar frem en øks og angriper. Heldigvis er Leon bevæpnet, pistolen er framme, lasersikten peker midt i panna på bonden, og vi trekker av. Bonden kaster seg bakover, men fortsetter mot oss, og faller ikke før etter ytterligere et par skudd. Her er det noe virkelig galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer