Resident Evil (GC)

Alle som tilbrakte mørke høstkvelder med de originale Resident Evil-spillene får bare glede seg: Denne remaken av spill nummer en overgår originalen.

Publisert
Sist oppdatert

Det originale Resident Evil-spillet ble en storselger tidlig i den første PlayStation-konsollens lange liv. Selv om spillet ikke akkurat var nyskapende (Alone in the Dark var en klar inspirasjonskilde), definerte den grøsserspill-sjangeren og brakte den til massene – som gledelig kjøpte spillet. Resident Evil fikk etter hvert flere oppfølgere – del to og tre dukket også opp på PlayStation, mens det fjerde spillet, Code Veronica, dukket opp på Dreamcast og PlayStation 2. Vi har i tillegg sett PC-utgaver av spillene og noen spinoff-titler – med andre ord har serien vært med oss lenge.

Utviklerne CapCom tok et interessant steg da de plutselig tegnet kontrakt med Nintendo og annonserte at det første spillet som kommer til GameCube blir en remake av den originale Resident Evil. Ny grafikk, nye monstre og nye gåter, men i essensen det samme spillet.

Like skummelt

Spillet foregår i tredjeperson med statiske bakgrunner. Dette betyr at personene du styrer beveger seg i et miljø som er tegnet på forhånd, med statiske kameravinkler og meget detaljerte bakgrunner. Da Resident Evil ble designet på midten av 90-tallet, var teknologien langt fra avansert nok til å tegne spillets detaljerte verden i sanntid, noe som ville vært helt uproblematisk i dag. Likevel har remaken samme forhåndsrendrede grafikk som originalen, men av mye høyere kvalitet. Dette kommer vi tilbake til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer