Resultatene

Både Canon og HP-utskriftene klarte seg godt gjennom første måneden.

Publisert
Sist oppdatert

Etter to måneder begynte de ytre påvirkningene å merkes, og ved å fjerne plastplaten kunne vi tydeligere se fargeforskjellene. På dette tidspunktet hadde Canon-utskriften begynt å få et brunstikk, mens HP-utskriften hadde bevart fargene, men lysnet.

Slik så HP-utskriften ut etter ett år på veggen. Sirkelen avslører blant annet at paprikaene i midten er egentlig er røde.
Slik så HP-utskriften ut etter ett år på veggen. Sirkelen avslører blant annet at paprikaene i midten er egentlig er røde. Vis mer
Slik så Canon-utskriften ut etter ett år på veggen. Fargetapet er langt mindre, men endringene begynte temmelig tidlig.
Slik så Canon-utskriften ut etter ett år på veggen. Fargetapet er langt mindre, men endringene begynte temmelig tidlig. Vis mer

Etter hvert ble Canon-utskriftene gradvis brunere, men prosessen avtok i intensitet etter et halvt år. HP-utskriftene har fortsatt å lysne gjennom hele perioden.
Selv om fargetapet har vært desidert størst på HP-utskriftene, får verken HP eller Canon godkjent under disse omstendighetene - vel og merke så lenge utskriftene var ubeskyttet. For på områdene bak plastplatene er fargene intakte både på Canon- og HP-utskriftene, selv etter et helt år på veggen. Er du opptatt av å bevare kvaliteten, er glass og ramme eneste fullgode løsning.

Det er samtidig viktig å påpeke at bilder fra fotolaboratoriet også vil tape seg i fargene dersom det blir hengende ubeskyttet på veggen. Hvor mye og hvor raskt avhenger blant annet av papirtype, lys og luftforhold.

Hva med Epson?

Vi hadde ikke en Epson-skriver tilgjengelig på det aktuelle tidspunktet i fjor høst, men i januar testet vi Stylus Color C82, som er utstyrt med et nytt blekk som Epson hevder skal ha lang levetid. Våre tester tyder på at utskriftene klarer seg meget godt i forhold til HP og Canon. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer