Resultatene

Både Canon og HP-utskriftene klarte seg godt gjennom første måneden.

Publisert
Sist oppdatert

Etter to måneder begynte de ytre påvirkningene å merkes, og ved å fjerne plastplaten kunne vi tydeligere se fargeforskjellene. På dette tidspunktet hadde Canon-utskriften begynt å få et brunstikk, mens HP-utskriften hadde bevart fargene, men lysnet.

Etter hvert ble Canon-utskriftene gradvis brunere, men prosessen avtok i intensitet etter et halvt år. HP-utskriftene har fortsatt å lysne gjennom hele perioden.Selv om fargetapet har vært desidert størst på HP-utskriftene, får verken HP eller Canon godkjent under disse omstendighetene - vel og merke så lenge utskriftene var ubeskyttet. For på områdene bak plastplatene er fargene intakte både på Canon- og HP-utskriftene, selv etter et helt år på veggen. Er du opptatt av å bevare kvaliteten, er glass og ramme eneste fullgode løsning.

Det er samtidig viktig å påpeke at bilder fra fotolaboratoriet også vil tape seg i fargene dersom det blir hengende ubeskyttet på veggen. Hvor mye og hvor raskt avhenger blant annet av papirtype, lys og luftforhold.

Hva med Epson?

Vi hadde ikke en Epson-skriver tilgjengelig på det aktuelle tidspunktet i fjor høst, men i januar testet vi Stylus Color C82, som er utstyrt med et nytt blekk som Epson hevder skal ha lang levetid. Våre tester tyder på at utskriftene klarer seg meget godt i forhold til HP og Canon. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer