Retaggr, ditt elektroniske visittkort

Den som ikke får tak i deg nå, bør ta et EDB-kurs.

Publisert
Sist oppdatert

Visittkortene utveksles stadig, selv om informasjonen som regel er begrenset til e-postadresse og telefonnummer.

Når nettet nå bugner over av nye nettjenester, og du har ett brukernavn her og ett brukernavn der, er det imidlertid fristende med et elektronisk visittkort. Det er her Retaggr kommer inn i bildet.

>> Les også: Secondbrain samler alt

Ved å registrere deg på Retaggr, kan du opprette ditt eget elektroniske visittkort, som du igjen kan bake inn på websider, bruke som signatur i e-post og til og med vise på enkelte forum dersom de har valgt å legge inn større for Retaggr.

Inneholder "alt"

Visittkortet består både av dine innlagte data, lenker til alle nettjenestene du velger å inkludere (det er mange å velge blant), oppdateringer i form av din siste Twitter-melding, dine siste Flickr-bilder, bloggposter etc., samt såkalte widgets du eventuelt måtte velge å inkludere - det være seg de fem sist spilte på Last.fm eller hva enn du måtte finne på å inkludere av HTML-kode.

Slik ser undertegnedes visittkort ut (twitter-meldingen vil til en hver tid være den siste):


Som du ser er det også mulig å sende meg en e-post direkte, uten at e-postadressen min noen gang vises for de som ser visittkortet; det er kun den MD5-hashede (Wikipedia) versjonen av e-postadressen som vises. Det er også mulig å bake inn støtte for chatting via MSN og mer til.

>> Les også: De 25 beste nettjenestene

Du er selvsagt nødt til å være komfortabel med å dele "alt" med resten av verden, eller i hvert fall begrense utvalget av tjenester til de du er villig til å dele med andre. Foreløpig er det heller ikke mulig å velge et eget design på kortet, men det kommer i nær fremtid, skal vi tro Retaggrs ofte besvarte spørsmål-side. Der finner du også mer informasjon om hvordan du vise Retaggr-visittkortet på hjemmesiden din, muliggjøre visittkort fra de som kommenterer og mer til.

URL: http://www.retaggr.com/


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer